Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

Družabni dogodki
Avtor: Mateja Poljšak Furlan,

Meditacijski koncert z indijskimi instrumenti

Vabljeni na meditacijski koncert z indijskimi instrumenti 

POTOVANJE V SVET ZVOKOV

Ideja te oblike meditacije izvira iz starodavnega koncepta indijske kulture, zapisane v Vedah, po katerih je Zvok izvorna energija vsega kar obstaja.
V vsakem izmed nas se nahaja sposobnost zaznavanja glasbe v vibracijski obliki na celičnem nivoju. To nas vodi v globoki kontakt s svetom zvoka, ki resonira v nas na oseben in individualen način.

Predlagamo večer meditacije in koncentracije s poslušanjem indijskih instrumentov, igranih v živo. Večer se razdeli na štiri dele, zaznamovane z uporabo instrumentov z različnimi barvnimi zvoki. Tekom večera se bomo lahko osvobodili toka vsakdanjih misli in se poglobili v notranjost notranjega, svetega prostora, popeljani z mogočnimi, intenzivnimi in ancestralnimi zvoki Rudra Vine (najbolj antičnega instrumenta), sledil mu bo Surbahar, nakar bomo vstopili v dimenzijo brez časa in prostora s sladkim in svetlečim zvokom Dilrube in postopoma se bomo prebudili s srečanjem zvoka kristalnih not Sitarja.

Potovanje je spremljano z zvokom Tampure in Tibetanskih Zvoncev.
Večer lahko preživimo s sprostitvijo v obliki meditacije in/ali v obliki koncerta, s predajo svetu zvokov ter z dopuščanjem da slednji vstopijo v resonanco z našim bitjem.

Izvajalec je Thomas Fink.

S seboj prinesite podlogo ali armafleks, dekico in steklenico vode. 
Zaželeni prostovoljni prispevki.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!