Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

Deli
Ostalo
Avtor: Stanislav Črvič,

tradicionalno druženje članov in simpatizerjev Civilne zaščite


Za nami je en lep nepozaben dan med prijatelji Civilne zaščite Občine Miren-Kostanjevica, ki so v petek, 17. marca 2017, organizirali tradicionalno druženje članov in simpatizerjev Civilne zaščite. Namen tovrstnih dni je kondicijsko usposabljanje pripadnikov, druženje in medsebojno spoznavanje vseh sodelujočih v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Prvi zametki te ideje so se uresničili že davnega leta 1995 v organizaciji CZ Nova Gorica. V vseh teh letih smo se kot organizatorji zvrstile enote CZ občin Nova Gorica, Kanal ob Soči, Dobrovo v Brdih, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in zadnja leta tudi pripadniki enot CZ iz zamejstva (Protezione civile Italiana iz sosednje Gorice).

Na letošnjem zelo dobro organiziranem dnevu s pričetkom ob Pomniku braniteljev slovenske zemlje na Cirju so se nam pridružili tudi predstavniki CZ Občine Bovec, pripadniki Guardia Forestale iz Gorice ter drugi gosti. Pot nas je vodila po Poti miru na Krasu z ogledom jame Pečenka in Borojevičevega stola. Ogledali smo si skrbno načrtovan prikaz helikopterskega gašenja požara, vaje društva reševalnih psov ter jamarjev, na koncu pa smo si lahko pobliže ogledali tudi prikolico za množične nesreče URSZR. Organizator je poskrbel, da nismo bili ne lačni in ne žejni. Na poti smo obiskali kmetijo Marušič, druženje pa smo zaključili na kmečkem turizmu pri Krčarju v Sela na Krasu, kjer smo prijetno utrujeni poklepetali in si izmenjevali ideje ter predloge za v bodoče.

Še posebej čestitke za odlično organizacijo v imenu vseh prisotnih, sodelujočim enotam, članom CZ Miren-Kostanjevica, vodičem, izvajalcem demonstracij, skratka vsem ki ste poskrbeli, da smo Dan civilne zaščite 2017 odlično sproščeno preživeli, kar nam bo ostalo v prijetnem spominu tako kot vsa srečanja do sedaj.

Hvala vam organizatorji.

Nasvidenje prihodnje leto v organizaciji dneva CZ v Mestni občini Nova Gorica.

 


 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!