Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pustovanje tudi letos nadvse uspešno

V soboto, 10. februarja, je v Šempetru pri Gorici potekalo že 13. pustovanje. Lepo vreme in pestro dogajanje, ki ga je pripravil KŠTM Šempeter-Vrtojba ob podpori Občine Šempeter-Vrtojba in v sodelovanju s številnimi društvi, je v Šempeter privabilo večtisočglavo množico, ki je skupaj s pustnimi maskami odganjala zimo.

Kot tradicionalno je bil prvi del namenjen otroškemu pustnemu rajanju, ki ga je tudi letos popestrila skupina Čuki, ob 15. uri pa je sledila velika pustna povorka s sedmimi skupinskimi maskami, med katerimi so prvič nastopile male maškare iz Vrtca Šempeter, in tremi vozovi, ki jih je kot navadno na pot pospremil Pihalni orkester Vogrsko. Seveda za konec niso manjkali niti pokač, ki s svojimi poki odganja zimo, nagajiva rusa ter seveda vsem dobro poznani kurenti, ki so zaplesali na osrednjem prizorišču na šempetrskem trgu. Vozove in skupinske maske je strokovna žirija ocenila in prvo mesto med skupinami dodelila
Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter, med vozovi pa pustnemu vozu Kulturnega društva Sabotin iz Štmavra: Vampirji s Sabotina malo krvi in dosti vina.

Povezave

FOTOGALERIJA

Oglejte si tudi