Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Fundacija MIMA objavila razpis za financiranje mladih obetavnih športnikov v Sloveniji

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec, nekdanja uspešna teniška igralka in člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let, z namenom usmerjanja mladih k vrhunskemu ali kakovostnem športu. Na voljo je 4.000,00 EUR sredstev, ki se bodo podeljevali v enkratnem znesku 250,00 EUR na potrjeno vlogo.

 

Fundacija MIMA je bila ustanovljena na pobudo članov Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, ki so leta 2016 Mimi Jaušovec predstavili idejno zasnovo projekta »fundacije za mlade upe«, katerega je podprla in s skupnim sodelovanjem so nadgradili namen fundacije. Mima Jaušovec je prepoznala potrebo po pomoči predvsem mladim obetavnim športnikom do 18. leta starosti, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Merila dodeljevanja sredstev so tako oblikovana na način, da so sredstva namenjena socialno šibkejšim mladim športnikom, ki imajo pomanjkanje finančnih sredstev za ukvarjanje s športom in se s športom ne ukvarjajo profesionalno. Preko dobrodelnih dogodkov so v preteklih dveh letih do danes, zbrali 4.000,00 EUR donacij.

 

Fundacija Mima skladno s Pravilnikom o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov podeljuje sredstva v enkratnem znesku v višini 250,00 EUR. Obseg finančnih sredstev v aktualnem razpisu je 4.000,00 EUR.

 

Pogoji za pridobitev  finančnih sredstev so naslednji:

  • da športnik v koledarskem letu do razpisa še ni dopolnil 18 let,
  • da ima  družina  športnika šibek socialni status,
  • da je državljan Republike Slovenije,
  • da ima v Republiki Slovenije stalno prebivališče,
  • da je športno aktiven v šolskih oziroma obšolskih dejavnostih ali športnem društvu oziroma klubu.

V izkaz izpolnjevanja pogojev morajo prosilci pisno predložiti izpolnjeno in podpisano vlogo za prijavo (priloga razpisa) in naslednjo dokumentacijo:

  • dokazilo o starosti, prebivanju in nacionalnosti (npr. fotokopijo osebne izkaznice ali potnega lista),
  • fotokopijo zadnje dohodninske odločbe staršev ali skrbnikov,
  • priporočilo učitelja športne vzgoje in (ali) trenerja,
  • priporočilo starša ali skrbnika, ki opredeli razloge za pridobitev podpore in namena koriščenja podpore.

V razpisanem roku prispele vloge obravnava komisija. Na podlagi vloge in strokovnega mnenja komisije, o (ne)dodelitvi finančnih sredstev, s sklepom odloči Uprava Fundacije Mima. Rok za izdajo sklepa je 30 dni po zaključku razpisa.

 

Zadnji dan za oddajo pisnih vlog je 9. november 2018.

 

Pisne vloge prijavitelji pošljejo na naslov: Fundacija Mima, ustanova za mlade upe, Glavni trg 8, 2000 Maribor, s pripisom: za razpis fundacije.

 

Za vsa morebitna dodatna vprašanja se obrnite na članico Rotaract kluba Maribor, ga. Nina Kirič, preko elektronske pošte: ninak.kiric@gmail.com.

 

Razpis je skupaj s prilogami objavljen na spletni strani www.mimajausovec.com, zavihek Fundacija. Več informacij o aktivnostih fundacije Mima se nahaja tudi preko  https://www.facebook.com/fundacijamima/.

Oglejte si tudi