Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
12°C
3°C
Oceni objavo

100 krat daroval kri

Na Velki smo med drugim znani tudi po tem, da imamo veliko krvodajalcev, ki se prostovoljno odzovejo in svojo kri darujejo za druge. Imamo kar nekaj krvodajalcev, ki so kri darovali kar 50, 60 ali 70 krat, nekateri celo 90 krat.

 

15. decembra 2017 pa smo v Krajevnem odboru Rdečega križa na Velki krvodajalsko akcijo izvedli posebej slovesno. Naš sokrajan Jožef Kramberger iz Šomata je svojo kri daroval za druge že stotič.

 

Metod Dolinšek, sekretar Območnega združenja Rdečega križa Maribor se mu je osebno zahvalil za izjemno požrtvovalnost ter solidarnost do pomoči potrebnih ter mu ob tej priložnosti izročil zahvalno plaketo.

 

Zahvale so mu izrekli tudi Petra Leber, zdravnica centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Vlado Maher, podžupan občine Šentilj in Frida Repina, predsednica krajevnega odbora RK Velka.

 

Udeleženci krvodajalske akcije smo bili skupaj s slavljencem povabljeni k razrezu torte in pogostitvi.

 

Na Velki redno sodelujemo pri organizaciji in izvedbi krvodajalskih akcij, ki potekajo tri krat letno in smo na našega krvodajalca izjemno ponosni, kakor tudi na vse ostale, ki se v tem času hitenja še zmeraj ustavijo in so se pripravljeni darovati za druge.

 
Veseli pa bomo tudi novih članov, ki nam bodo v našem kraju pomagali krepiti solidarnost!

Oglejte si tudi