Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Izlet v neznano DU Velka

DU Velka je imelo zelo razgibano leto in je v celoti izvedlo svoj letni načrt. Med aktivnostmi društva so prevladovali izleti, zelo aktivne so bile tudi društvene sekcije. Posebej številčno smo se udeležili krajevnega praznika na Velki. Po programu društva smo sodelovali v kartanju, kegljanju, pohodništvu, razstavljanju ročnih del in fotografij naših članic in članov ter še mnogo več.

 

Tako kot vsako leto smo se v DU Velka letos podali na zaključni izlet v neznano, s katerim se kot društvo zahvalimo vsem aktivnim članom, ki pomagajo pri organizaciji in izvedbi celoletnega programa.

 

V petek, 17. novembra 2017, smo se v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom odpeljali proti Mariboru. Za udeležence izleta je bila tudi tokrat lokacija izleta popolnoma neznana. Ugibali smo vse do končnega postanka v Velenju.

 

Takoj smo se podali na ogled Velenjskega gradu, ki nas je presenetil in očaral z razstavami o bogati dediščini Šaleške doline. Od tam se nam je mudilo do naslednje točke, to je bil rudnik lignita v Velenju. Pravzaprav smo si ogledali muzej, v katerem je prikazana celotna zgodovina rudnika in dela v njem. V muzeju so nas oblekli po rudarsko, nam v žepe naložili rudarsko malico ter nas odpeljali globoko pod zemljo. Zares pravo doživetje!

 

Naš izlet smo zaključili na kmečkem turizmu Bauman v Ledineku, kjer nas je pozdravil tudi župan Občine Šentilj. Z glasbo in petjem smo zaključili nepozaben dan.

Oglejte si tudi