Logo MojaObčina.si

Šentrupert

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Ruža Brcar,

TRADICIONALNO SREČANJE STAREJŠIH


Tradiciobnalnega srečanje starejših občanov občine Šentrupert, ki ga vsako leto organizira Krajevna organizaja Rdečega Križa Šentrupert, se je udeležilo preko sto občanov. V Hiši vina Frelih je v nedeljo, 7. maja bilo zelo lepo in veselo. Odmevala je lepa slovenska pesem, saj so za to poskrbeli pevci Moškega pevskega zbora vinogradnikov Šentrupert z zborovodjo Venčeslavom Zadravcem. Da pa se je lahko tudi zaplesalo sta poskrbela harmonikarja Žan Kostanjevec, ki zadnje čase na tekmovanjih redno zmaguje v svoji kategoriji in pa seveda Teja Podlogar, ki obiskovalce s svojo harmoniko razveseljuje že nekaj let.
Prisotne so nagovorili predsednica KORK Šentrupert Ruža Brcar,domači župan g. Rupert Gole, župnik g. Jaka Trček ter predstavnica Društva upokojencev Šentrupert ga.Jelka Šmuc.
Predsednica KORK se je v svojem nagovoru  zahvalila vsem, ki jim pri organizaciji srečanja pomagajo - sponzorjem, saj so ti v lanskem letu KORK donirali 1.300 EUR, nekateri pa tudi s svojimi izdelki, g. županu, g. župniku za darovano sveto mašo, OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert ter vsem prostovoljcem, Učenci OŠ so za vse obiskovalce pripravili darilca, ki so jih tudi sami izročali ob vhodu v prireditveni prostor.
Tradicionalno vsako leto izmed prisotnih nagradijo najstarejšo občanko in najstarejšega občana. Letos je med prisotnimi bila najstarejša dvaindevetdeset letna  ga. Marija Brezovar, sicer častna predsednica KORK Šentrupert, najstarejša občana pa sta bila devetdesetletna g. Tone Stušek in Ciril Ravnikar.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!