Logo MojaObčina.si

Sevnica

Kultura
Avtor: Glasbena Šola Sevnica Glasbena Šola Sevnica,

Koncert SLOVENSKEGA ORKESTRA SAKSOFONOV SOS

Organizator: Glasbena šola sevnica
Vstopnina: 8€

Saksofonski orkester SOS sestavlja 18 profesorjev iz cele Slovenije, ki so v svojih okoljih in tudi širše že uveljavljeni pedagogi, aktivni in uspešni pa so tudi kot solisti, aranžerji, skladatelji, jazzovski in komorni glasbeniki. 

 

V orkestru zasledimo vse različice saksofonov, od bas saksofona pa vse do sopranina. Ena glavnih posebnosti orkestra je zagotovo dejstvo, da nima dirigenta, glasbeniki pa so prepričani, da je ravno to njihova prednost, saj kljub svoji številčnosti uspejo zadržati idejo komornega muziciranja.

 

Od svojega prvega koncerta v letu 2011 je orkester SOS že nastopil na domačih in tujih glasbenih odrih, kot so: Mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici, Saxophone power v Radencih, glasbeni abonma Amabile v Kopru, Festival Veris v Logatcu, »Varaždin pod zvjezdama«, Mednarodni glasbeni Festival Bled, Mednarodno tekmovanje Davorin Jenko v Beogradu, Svirel 2013, Svetovni kongres saksofonov v Strasbourgu, v poletju 2016 so imeli uspešno turnejo po Poljski...

 

Saksofonski orkester SOS želi publiki posredovati odlično glasbo, pa naj gre za transkripcije  mojstrovin klasične glasbe, originalna in nova dela ali pa za jazzovske standarde.

Orkester svoje muziciranje pogosto deli tudi z uveljavljenimi solisti, saj se glasbeniki zavedajo pomembnosti sodelovanja in združevanja glasbenih izkušenj in energij.

 

Tokrat se bo orkester predstavil z »Zlato Klasiko«. Na programu bodo dela velikih glasbenih mojstrov, kot so Bach, Haydn, Mozart, Grieg... Kot solist se bo predstavil mednarodno uveljavljen trobentač Vjeran Ježek, rojen v Zagrebu, ki kot solist in orkestralni glasbenik deluje v Münchnu, Nemčiji.

 

Koncert bo voden in komentiran.

 
VLJUDNO VABLJENI!

Glasbena šola Sevnica

 

Oglejte si tudi