Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

70 let Trubarjevega doma upokojencev Loka

V Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem Mostu so praznovali visoki jubilej, 70-letnico delovanja. V tednu od 6. do 10. novembra so izvedli zanimiv in vsebinsko pester program različnih dogodkov.      
V ponedeljek so odprli bogato razstavo izdelkov stanovalk in stanovalcev doma, ki ustvarjajo v delovni terapiji, in razstavo fotografij Rosande Seničar, zaposlene v domu. V torek so pod vodstvom prostovoljca in pekovskega mojstra Francija Planinca izvedli  medgeneracijsko delavnico Ohranjamo domačnost v sodelovanju s učenkami in učenci podružnične osnovne šole v Loki. V sredo je prijetno pevsko druženje pripravila boštanjska pevska skupina Azaleja. Osrednja prireditev ob 70-letnici Trubarjevega doma pa je potekala v četrtek pod prireditvenim šotorom, ki je bil premajhen za vse, ki so se udeležili dogodka. Navzoče je nagovoril direktor Trubarjevega doma mag. Robert Potočnik, med gosti pa še župan Srečko Ocvirk, župan Občine Radeče Tomaž Režun in župan Občine Laško Franc Zdolšek. »Zadnja leta se zadovoljstvo uporabnikov povečuje in je doseglo raven, ki jo bo v prihodnje težko presegati oziroma bo od nas zaposlenih zahtevala veliko vloženega napora že za to, da jo obdržimo. O tem, da nam bo uspelo, smo prepričani in zagotavljamo, da bomo v še vlagali največ in najboljše, kar premoremo,« je med drugim dejal direktor. Najstarejši stanovalki doma, 102 leti stari Albini Roštohar, in stanovalcu, ki biva v domu najdlje – 35 let, Janezu Brlogarju je podaril šopek rož, zahvalo pa dr. Želju Halapiji za sodelovanje, ki traja že več kot 40 let, pa tudi 12 zaposlenim, ki v domu delajo že 30 ali več let.        

Praznovanje visokega jubileja so sklenili v petek s predavanjem patra dr. Karla Gržana z naslovom Pozorni na to, kar daje moč in lepoto življenju. Z njim je pater napolnil prireditveni šotor, s svojimi mislimi pa srca poslušalcev.
Vir: TDU Loka pri Zidanem Mostu

Oglejte si tudi