Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Četrtošolci smo pobliže spoznali Grad Sevnica

V torek, 22. maja 2018, smo se četrtošolci peš odpravili na Grad Sevnica. Ko smo prispeli, nas je sprejela grajska gospa. Skupaj smo poklicali gospoda Cirila, oskrbnika gradu. Ciril nas je pozdravil in nato smo se razdelili v tri skupine. Vsak oddelek je odšel na eno od treh postaj, nato pa smo postaje zamenjali.

Učenci 4. c smo se najprej razgledali po grajskem parku, kjer smo pomalicali in se poigrali. Sledil je ogled dveh poučnih filmov v grajski kinoteki; prvi je govoril o Sevnici – zakladnici doživetij, drugi pa o zgodovini sevniškega gradu. Nato nas je Ciril odpeljal v zgornje prostore in nam razkazal grajske sobane. Videli smo čudovite freske in jih na pobrušenem zidu odkrili tudi sami. Zbudili smo barona Moscona, ki je Cirilu naročil, naj nas popelje v razred in nam pokaže najnovejši računalnik. Nasmejali smo se, ko smo videli leseno računalo in ostale pripomočke, ki so jih včasih uporabljali v šoli. Nato smo odšli v salon, kjer nas je nagovoril baron, njegova gospodinja pa nas je pogostila s piškoti. Potem smo si ogledali še prostore Grajskega lutkovnega gledališka v grajskem stolpu, kjer nas je sprejela lutkarica Snježana. Pokazala nam je različne vrste lutk in odigrala prizor z medvedkom in jagodami.

Po končanem ogledu se nam je malce mudilo nazaj v šolo, zato smo hitro odkorakali nazaj. Veseli in polni novih spoznanj se bomo še dolgo spominjali tega kulturnega dne.

Lana Vurnek, Nia Bedek in Živa Požar, 4. c 

Oglejte si tudi