Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Izjemno pester kulturni dan na OŠ Sevnica

V četrtek, 22. februarja, smo imeli sedmošolci OŠ Sava Kladnika Sevnica kulturni dan z naslovom Sodelovanje z društvi. V začetku smo se razdelili po skupinah glede na naše želje in interese. Vsak učenec se je udeležil dveh različnih delavnic. Svoje izdelke in pridobljena znanja smo zadnjo šolsko uro predstavili svojim sovrstnikom in predstavnikov društev. Kako je bilo na delavnicah? Spodaj si lahko preberete dva utrinka:

Čebelarsko delavnico sta vodila zunanja izvajalca Čebelarskega društva Sevnica g. Miha Metelko in g. Janez Levstik. Najprej sta nam povedala, kaj čebele delajo pozimi in kaj je čebelja družina. Poskusili smo cvetni prah in med. Potem smo naredili okvir za satovje. Najprej smo zvrtali luknje, nato zabili žeblje, napeljali in napeli žico. Ploščo voska smo položili na žice, žice smo segreli, vosek se je stopil in prijel na žice. Izvedeli smo, da matica na dan izleže od 2000 do 2500 jajčec. G. Janez je bil oblečen v čebelarsko obleko, ki jo je oblikoval sam. Na svetu imajo edino slovenski čebelarji tipično obleko.                                                                                  Tina Kolman in Karin Možina, 7.c

 

Ples? In to v parih? Grozno!

A na folklorni delavnici je bilo prav prijetno, saj je ga. Majda znala pokazati tako, da sta dve skupini zaplesali vsaka svoj plesni venček. Izvedeli smo, da so to plesi iz okolice Sevnice. Njen soplesalec, g. Jože, je star 80 let, ampak se vrti, kot bi jih imel 40. Plesa brez glasbe ni, zato je s seboj pripeljala tudi harmonikaša. Res sem bila presenečena, koliko smo se naučili v dveh šolskih urah.

Ana Prosenik, 7. c


Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so si vzeli čas in z nami preživeli poučno in zabavno dopoldne:

          folklorna skupina Spomin Društva upokojencev Sevnica;

          Aktiv kmečkih žena Sevnica,

          Čebelarsko društvo Sevnica,

          društvo Bucike,

          Strelsko društvo Marok Sevnica.

Sedmošolci OŠ Sevnica

Oglejte si tudi