Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert Občani Sevnice, stopimo skupaj!

Območno združenje Rdečega križa Sevnica (RK Sevnica) je v sodelovanjem s KŠTM Sevnica pripravilo že šesti dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za nakup paketov pomoči za občane in družine iz občine Sevnica, ki potrebujejo pomoč. Na dve uri trajajočem koncertu, ki ga je povezoval Ciril Dolinšek, so sodelovali: Ženski pevski zbor Utrinek, Družina Županc, Anja Kozinc in Jure Klenovšek, Otroška folklorna skupina iz Artič, Plesni klub Lukec, ansambel Veseli Dolenjci in še zmagovalci letošnjega festivala Vurberk,  Ansambel Boršt.

Zbrane so pozdravili: predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, župan Srečko Ocvirk in direktorica KŠTM Mojca Pernovšek. Z vstopnino, finančnimi donacijami in srečelovom je bilo skupno zbrano  7270 evrov, kar bo zadostovalo na nakup 520 kompletov pomoči, sestavljenih iz prehranskega paketa, pralnega praška in toaletnega kompleta.

Izvedeli smo tudi, da so s sredstvi lanske akcije lahko nabavili 300 prehranskih, 1176 toaletnih paketov, 672 pralnih praškov in 200 šolskih zvezkov. Na seznamu prejemnikov RK je trenutno 560 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani pa je to 1260 občanov, ki jim RK pomaga. Lani so pomoči potrebnim razdelili skoraj 58 ton hrane, poleg tega pa še toaletne in čistilne pakete ter nemerljivo količino rabljenih oblačil, obutve in opreme.

Predstavnici RK, predsednica Breda Drenek Sotošek ter sekretarka Mojca Pinterič Krajnc, sta poudarili dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne, ter z zavodom KŠTM, ki jim je nudil organizacijsko podporo pri pripravi koncerta.

Vsakomur izmed nastopajočih se je za sodelovanje s košarico domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden izmed prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij, ki so tudi sicer zelo aktivni. Lani so opravili skupno več kot 10.000 prostovoljnih ur. Veliko truda so vložili v pridobitev 365 dobitkov od 117 ustanov, podjetij in obrtnikov iz Sevnice in tudi zunaj meja občine, ki so kljub težki gospodarski situaciji pokazali veliko razumevanja in dobrodelnost. Glavni dobitek, izjemno ročno delo vezeno sliko, v katero je vložila več kot 150 ur, je prispevala prostovoljka RK Tržišča Milica Majcen, dobila pa jo je obiskovalka, ki je bila dobitka izjemno vesela in bo znala ceniti vrednost nagrade.

Ob koncu je bilo pohvaljeno tudi izjemno občinstvo, ki je ves čas koncerta lepo sodelovalo. V dvorani je bilo ves čas čutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh ljudi dobre volje in odprtega srca.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

Foto: Pavel Perc

 

Oglejte si tudi