Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Sevniške mažorete državne podprvakinje

Mažoretna dejavnost v Sloveniji je v zadnjih letih osvojila velika mesta in mala mesta, dekleta v uniformah pa so postale moderne, lepo vzgojene dame. V Sevnici so mažorete pred 9. leti stopile v sevniško modre uniforme in v upanju, da bodo enkrat korakale s svojim mažoretnim znanjem in spretnostjo vzporedno z največjimi in najbolj uspešnimi slovenskimi mažoretnimi klubi trenirale, vadile, lovile in pobirale mažoretne palice. Danes najstarejša skupina senior deklet prizna, da je bilo iz leta v leto pretočenih veliko solz, podrtih veliko sanj, izrečenih mnogo prizadetih besed… a vse skupaj jih je iz leta v leto vzgajalo, da uspehi v življenju niso slučaj, da je potrebno trdo skupinsko delo, pripadnost ekipi, kjer ni boljših, slabših, temveč samo enaki med vsemi s skupnimi cilji in eno potjo. To je v današnjem času vedno težje: prizadevati si, da so v verigi enako pomembni prav vsi členi in člani.

Mažorete Sevnica smo se v preteklem vikendu udeležile državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo letošnje leto v Brežicah pod okriljem mažoret Dobova. Priprave na državno prvenstvo so se v Sevnici pričele takoj po koncertu v mesecu novembru. V preteklih letih smo se trudili svoje znanje okrepiti z znanjem trenerjev, koreografov najboljših evropskih klubov, letošnje leto pa smo trenerke stopile skupaj in ustvarile svoj sevniški stil v katerem so očitno uživali na prvenstvu tudi sodniki in ne le to… sevniški stil, prefinjenost, usklajenost in preprosto…. perfekcija sevniškega nastopa je posegla po tistih – najvišjih, dolgo sanjanih mestih v slovenski mažoretni eliti. Tekmovanja so se udeležile vse sevniške mažorete.

 

Mažorete Sevnica so dosegle naslednje rezultate:

V prvem koraku 1 bronasta, 6.srebrnih in 3.zlate medalje,

 

Neformacije v sobotnem delu: 

Solistke:Nika Jazbec 12. mesto, Teja Kranjc 9. mesto, Tajda Župevc 3. mesto, Lavra Repar 2. mesto;

Pari: Nika Krejan in Zana Kranjc 11. mesto, Laura Strajnar in Ana Prosenik 6. mesto, Tajda Župevc in Ajda Mesojedec 3. mesto in Hana Vukalič in Zala E. Ramovš 2. mesto

 

Skupine: Cici skupina 1. mesto,Kadet 9. mesto, Junior 2. mesto, senior 2. mesto .

 

Dekleta so na prvem mažoretnem treningu že povedala, da je rezultat odtehtal vse ure treningov, vsa odrekanja in težke trenutke. Vsekakor pa takšnih uspehov ne bi dosegli brez podpore lokalne skupnosti ,sponzorjev in donatorjev občine ter  brez staršev naših sevniških mažoret, ki dekleta spodbujajo in podpirajo, vozijo na treninge in ponosno navijajo na tribunah iz leta v leto bolj pripravljeni in bolj okrepljeni. Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej!

Sevniške mažorete se že pripravljajo na številne nastope, ki jih čakajo v začetnih poletnih mesecih. Skupina Senior pa se v mesecu juliju odpravlja na gostovanje v Grčijo, kjer bodo opravila tudi enega izmed nastopov. Idej, izzivov vsekakor ne zmanjka. V začetnih jesenskih mesecih pa se že veselimo novih članic, ki bodo stopile v mažoretne vrste in prav tako ponosno predstavljale občino Sevnica.

vir: Mažorete društva Trg Sevnica

Oglejte si tudi