Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

SEVNIŠKI KARATE-DO V VZPONU

V Klubu borilnih veščin Sevnica so v iztekajočem se letu aktivno delovali tako na tekmovalnem kot na športno rekreativnem področju. S svojimi varovanci so se udeleževali tekmovanj v klasičnem in tradicionalnem karateju ter v kickboxingu. Udeležili so se 21 tekem doma in v tujini. Na različnih nivojih od šolskih, regijskih tekmovanj, pokalnih tekem, državnih prvenstev, mednarodnih turnirjev do Grand prix turnirjev in evropskega pokala, so osvojili 102 medalji, od tega je bilo kar 44 zlatih. Na Državnem prvenstvu v klasičnem in tradicionalnem karateju so osvojili kar 12 naslovov državnih prvakov. Zelo uspešni so bili tudi na mednarodni sceni kjer so osvojili 2 zlati medalji v kickboxingu na Grand Prix turnirju v Puli in na odprtem prvenstvu Balkana v Tešanju. 8 medalj je bilo osvojenih na mednarodnih turnirjih v karateju in kickboxingu. Skupno so na mednarodnih in Grand Prix turnirjih osvojili 30 medalj, od tega je bilo 10 zlatih.  Do danes od kar se udeležujejo tekmovanj (od leta 1988) so osvojili že 2062 medalj. Zares odlična in zavidljiva bera osvojenih medalj njihovih mladih športnikov in športnic Kluba borilnih veščin Sevnica. Po zaslugi velike požrtvovalnosti in borbenosti so se mladi športniki prebili v sam vrh slovenskega klasičnega in tradicionalnega karateja ter kickboxinga.

 

 Tudi te uvrstitve so del bogatega zapisa, ustvarjanja zgodovine in uspeha sevniškega karateja in kickboxinga, ki so ga v letu 2017 zaznamovali še s prvo organizacijo mednarodne športne prireditve v kickboxingu v Sevnici nasploh. 9.Decembra so v sodelovanju s Kickboxing zvezo Slovenije organizirali 1. Mednarodni kickboxing turnir – Sevnica open 2017.

V letu 2018 pa začnejo delovati še na tekmovalnem področju v eni bolj zahtevnih športno borilnih panog na svetu, Kyokushinkai karateju. Gre za full contact karate, borbe s polnim kontaktom.

 

Člani kluba so bili v lanskem letu aktivni na številnih področjih. Tako niso izostajali niti na področju športne rekreacije, saj so venomer širili množičnost in krepili zdrav duh v zdravem telesu. Skupaj s Športno unijo Slovenije so izvedli dva projekta in sicer »Slovenija v gibanju 365« in »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti«. S Športno zvezo Sevnica pa so organizirali Cooperjev test zmogljivosti za moške in ženske. Sodelovali so tudi s Zdravstvenim domom Sevnica, kjer so bili prisotni pri Hoji na 2 km za starejše občane.

 

Trenerskemu kadru je bilo omogočeno strokovno izobraževanje in izpopolnjevanje na seminarjih za športni panogi karate in kickboxing. Vsi so uspešno obnovili letno licenco. Ob koncu leta so v klubu imeli 8 licenciranih vaditeljev, inštruktorjev in trenerjev kickboxinga in klasičnega karateja, ki so delovali  v povezanih sekcijah za karate, boks, kickboxing in MMA. Poleg teh sekcij tudi danes še deluje športna rekreacija za odrasle.

 

Vadbeni procesi so konstantno bili prilagojeni letnemu razporedu aktivnosti – klubskemu koledarju, ki je bil vezan na posamezne aktivnosti nacionalnih in mednarodnih športnih panožnih zvez.  Treningi kickboxinga in karateja so potekali redno šestkrat tedensko v Osnovni šoli Sava Kladnika ter Športnem domu Sevnica ter v podružnični osnovni šoli Loka pri Zidanem mostu.  

 

O klubskem delovanju je bila javnost redno obveščena preko tiska, radia, regijske televizije, spletnih medijskih portalov, družabnih omrežij kot sta FB in Twitter ter na spletnih straneh kluba www.kbv-sevnica.org

Klub redno izdaja brezplačni časnik BUDO NOVICE. Omenjene novice se nahajajo tako na klubskih spletnih straneh kot na svetovnem portalu www.issuu.com . Z Budo novicami seznanjajo člane, ljubitelje športa in rekreacije ter širšo javnost in lokalno skupnost o svojih aktivnostih in zanimivostih iz sveta borilnega športa in športne rekreacije.

 

Karate in Kickboxing imata v Sevnici zares bogato tradicijo in uspešno prepoznavnost, že polna štiri desetletja (od leta 1976). Zato si v klubu prizadevajo, da v svojem domačem kraju organizirajo še odmevnejšo tradicionalno športno prireditev. V letu 2018, ki je pred njimi bodo organizirali dve veliki športni prireditvi, ki bosta v kraj ob sotočju reke Mirne in Save privabila številne mlade športnike.

 

V letu 2018 bo v Sevnici organizator KBV Sevnica organiziral dve odmevni športni prireditvi:

  • Sobota, 3. Marec 2018 - Športni dom Sevnica

18. Tradicionalni karate-do turnir – TANIN OPEN 2018 - v kata in kumite (borbah v tradicionalnem karateju) za osnovnošolce, kadete in mladince

  • Sobota, ?. Oktober 2018 - Športni dom Sevnica (datum bo določen naknadno)

1.Odprto prvenstvo Slovenije v Kyokushinkai full kontaktnem karateju

za osnovnošolce, kadete, mladince in člane. 

 

Uspehov ni moč pripisati le prizadevnim trenerjem in športnikom, temveč tudi sponzorjem, donatorjem in Občini Sevnica, ki je budno spremljala njihova dogajanja in nesebično nudila prepotrebno finančno in materialno pomoč. Vsem sponzorjem, donatorjem, medijem, članom kluba, županu in občinskim ter športnim delavcem, hvala Vam!

Oglejte si tudi