Logo MojaObčina.si

Sevnica

Deli
Avtor: Irena Klukej,

Tradicionalni slovenski zajtrk

Na Osnovni šoli Tržišče smo v petek, 17.11.2017, tako kot že nekaj let, imeli tradicionalni slovenski zajtrk in tehniški dan.

Ne začetku dneva bi vsi morali zajtrkovati. Zato smo imeli prav na ta dan vsi zajtrk v šoli. Dobili smo kruh, med in maslo, mleko in jabolko. Vse je bilo pridelano v bližji okolici in domače. Nato smo imeli dve predavanji.  Prvo je govorilo o medu in čebelah. Čebelar in podžupan Janez Kukec nam je povedal kako moramo skrbeti za okolje in tako tudi za čebele, prav tako so nam o čebelah veliko povedali člani čebelarskega krožka, ki ga vodi gospa Alenka Knez. Pri drugem predavanju smo govorili o zdravi prehrani in pomembnosti zajtrka, predavala nam je izvajalka programa ZD Sevnica. Nato smo imeli tri ure tehniškega dneva, kjer smo pripravljali izdelke, ki smo jih kasneje tudi predstavili ostalim učencem. Učenci prvega razreda so delali medenjake, v drugem razredu so naredili čokoladne ploščice s sadjem in oreški, v tretjem so pripravili čokoladno presno torto, v petem so se igrali z različnimi skutnimi namazi, v šestem so nam pripravili bananine lizike, v sedmem so pripravili smutije, v osmem različna sadna in zelenjavna nabodala v devetem pa so prav tako pripravljali medenjake.

Vse dobrote, ki smo jih pripravili učenci smo lahko na koncu tudi preizkusili.

 

Eva Flajs, novinarski krožek OŠ Tržišče

Oglejte si tudi