Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Spominjali smo se – plastili smo spomine

 

V torek, 6. marca, smo se zbrali prijatelji TŽU,  moji prijatelji, sopotniki ... v kulturni dvorani v Sevnici, da bi počastili 8. marec, dan žena. Povabili so me, da sem predstavila svojo življenjsko pot. Ta izziv sem sprejela z veseljem, čeprav se borim že šesto leto z rakom. Pripovedovala sem jim o simfoniji svojega življenja. Pri tem so mi pomagali moji učenci, učenke, prijatelji. Vsakdo izmed njih je odlično opravil svoje delo. Hvala jim.

Obiskovalcem smo predstavili moje delo, prednike, družino Hlebec,  otroštvo v Sevnici pod gradom,  šolanje na učiteljišču v Novem mestu, delo učiteljice in ravnateljice na OŠ Krmelj, zahvalila sem se  prijateljem, ki so mi stali ob strani ... To so bili Mateja Janežič, Branka Marolt – moja nečakinja, nekdanja Sevničanka in učenka naše šole, Katja Pibernik, Klementina Žvar, Leon Ribič, ravnateljica OŠ Krmelj prof. Gusta Mirt z učenci in  zborovodkinjo Ano Verhovšek, Nataša Kovač,  generalna sekretarka v uradu predsednika Republike Slovenije, predsednik države Republike Slovenije Borut Pahor, župan naše občine Srečko Ocvirk, prejšnja predsednica Marija Jazbec in sedanji predsednik TŽU  Sašo Jejčič, predsednik Sožitja Miran Štern, ravnateljica  Nataša Pozderc z Ireno Simončič, Urška Udovč z učenkami OŠ Ane Gale, Bojana Štrasner, vodja VDC Sevnica, s prijateljicama  Ivanko in Marjanco in prijateljema Andrejem in Jožetom moje Maje, predsednica KS Krmelj Slavi Mirt, predsednica Svobode Krmelj Nevenka Flajs, Rudi Stopar, vsestranski umetnik in kulturnik – moj prijatelj iz otroštva in mentor,  Romana Ivačič, Ljubo Motore in Marta Brežan. Za odlično pogostitev pa so poskrbeli moji nekdanji učenci Bruno Vidmar s svojo ženo Nuško in ekipo slaščičarne Julija, Alojz Vidmar s svojo ženo Tatjano  in  otroki, Melita Vidmar – Škrajnar, OŠ Krmelj, družina Jamšek in Jožica Knez.

Zahvalila sem se jim z Aleševo sliko Nedokončana zgodba. Družina Vidmar ima posebno mesto v mojem srcu. Vedno so mi stali ob strani. Mama Fanika in oče Bruno sta bila čudovita človeka. Mama Fani umirjena, skrbna mama, oče Bruno odličen pripovedovalec, Slovenec z vsem srcem, s katerim sem zelo rada debatirala in se učila od njega in žene Fanike, rad je obujal spomine. Prekmalu je odšel, ostali pa so njegovi otroci in mami Fani, ki  nadaljujejo njegovo delo. Rada bi se jim zahvalila, da so mi pomagali v najstniških letih mojega Aleša. Vseskozi gojimo prijateljstvo. Hvala družini Vidmar, z vami nam je bilo lepo.

Berta Logar

Foto: Ljubo Motore

Oglejte si tudi