Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Sevniški atleti uspešni doma in v tujini

Minuli konec tedna se je na atletskem stadionu v Radovljici odvijalo DP U14, na katerem je nastopilo tudi 8 sevniških atletinj in atletov, ki so zablesteli predvsem v tekih na 1000 in 600 metrov. Timotej Krašovec in Tomi Bajc sta si pritekla naslova državnega prvaka. Tomi je slavil v teku na 1000m, med tem ko je bil Timotej najhitrejši na 600 metrski razdalji. Nujna uspeha sta dopolnila še Tjaš Pelko in Ajda Slapšak, ki sta v teku na 1000 metrov osvojila srebro in bron. Naja Zupančič je bila četrta, Živa Slapšak sedma, Iza Vencelj deseta, Julija Kermc pa štiriindvajseta. Svoj čas je izboljšala tudi sevniška dekliška štafeta v sestavi Ajda in Živa Slapšak, Naja Zupančič in Iza Vencelj, ki je osvojila skupno 12. mesto.

 

Istočasno so trije sevniški atleti opravili svoje reprezentančne nastope na peteroboju reprezentanc pionirk in pionirjev, ki je potekalo v madžarskem Györu. Nika Dobovšek je slovenske barve zastopala v teku na 600m in osvojila odlično drugo mesto, Lea Haler je bila v teku na 2000m šesta, prav tako šesti je bil Luka Lazar, ki je tekel na 300-metrski razdalji.

 

Na novomeškem polmaratonu je svoj rekord na 21 km podrl Miha Povšič in osvojil izvrstno peto mesto, na konjiškem maratonu, ki je štel za prvenstvo Slovenije v polmaratonu za veterane, pa je barve sevniškega atletskega kluba zastopal Dušan Kraševec in osvojil prvo mesto v svoji kategoriji.

 

AK Sevnica

Oglejte si tudi