Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
5°C
NED.
23°C
6°C
Oceni objavo

Tekmovalni finiš sevniških atletov

Zadnji junijski konec tedna je bil v znamenju obilice športnih tekmovanj tudi na atletskem področju. Dolenjski pokal se je v petek nadaljeval v Radečah, kjer so sevniški atleti vnovič posegli tudi po najvišjih mestih. Absolutna zmagovalka 7,5 km proge je postala Lea Haler, med tem ko je Brigita Karlovšek zmagala v svoji kategoriji. V fantovski kategoriji pa so sevniški atleti okupirali kategorijo do 19 let, kjer so se razvrstili od 3. do 6. mesta. Medalje so si priborili še Mitja Kurnik, Maj Repovž in Nika Tisu v teku na 2 km ter Jakob Černe, Jure Slapšak in Julija Kermc v otroških kategorijah.

Na DP U12 in U14, ki ga je gostil novomeški atletski klub Krka, so mladi sevniški atleti prav tako dosegli odlične rezultate. Tim Krašovec je zmagal v teku na 600 m, Ajda in Živa Slapšak sta si razdelili 2. in 3. mesto v teku na 1000 m, Iza Vencelj je bila 11. Dekliška sevniška štafeta v zasedbi Ajda Slapšak, Julija Kermc, Živa Slapšak in Iza Vencelj pa je zasedla 8. mesto.

V soboto se je odvijal tudi Atletski pokal Slovenije za člane in članice, kjer je sevniške barve zastopal Miha Povšič. Na 1500 m je zasedel 10., na 3000m pa 6. mesto.

 

AK Sevnica

Oglejte si tudi