Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje prostovoljcev Rdečega križa občine Sevnica v Krmelju

Srečanje je letos potekalo v organizaciji Krajevne organizacije RK Krmelj in sicer v četrtek, 19. oktobra v Gostišču Barbara v Krmelju. Srečanja so se udeležili neumorni in srčni prostovoljke in prostovoljci iz celotnega področja občine Sevnica, ki vsakodnevno spremljajo dogajanje v svoji okolici ter priskočijo na pomoč krajanom v stiski. Poleg tega sodelujejo v akcijah Območnega združenja, kot so Drobtinica, dobrodelni koncert, krvodajalske akcije, delavnice temeljnih postopkov oživljanja, prireditve ob Tednu RK in podobno. Sodelujejo tudi pri prevzemu, delitvi in razvozu materialne pomoči v našem skladišču. Skozi vse leto obiskujejo starejše krajane po njihovih domovih in po domovih za ostarele ter pripravljajo vsakoletna srečanja in izlete starejših krajanov. Pri tem prostovoljnem delu se pokažejo čustva človečnosti, sočutja in solidarnosti. Vse to naredijo z veliko dobre volje v svojem prostem času. Vseh 130 naših prostovoljcev na leto opravi več kot 10.000 prostovoljnih ur.

Veliko lepih misli o vseh dejavnostih naših izjemnih prostovoljk in prostovoljcev je skozi celoten program z izbranimi besedami na srečanju podal voditelj prireditve gospod Rado Kostrevc. Glasbeni program je z nežno glasbo citer začela Sabina Zaman, z ubranim petjem pa je nadaljevala moška vokalna skupina Lira iz Krmelja. Zbrane so pozdravili župan Srečko Ocvirk, predsednica KS Krmelj Slavica Mirt, predsednica krajevne organizacije RK Krmelj Milena Šeško Bregar ter sekretarka OZ RK Sevnica Mojca Pinterič Krajnc.

Po koncu uradnega dela je sledilo prijetno druženje, člani vokalne skupine Lira pa so skupaj s prostovoljci zapeli še nekaj lepih slovenskih pesmi in tako lepo zaključili prijetno druženje v Krmelju.

Mojca Pinterič Krajnc

Oglejte si tudi