Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

TEDEN SIMBIOZE GIBA

Topel in nadvse prijetno obarvan jesenski teden od 16. 10. do 20. 10. 2017 smo v našem Domu dodobra izkoristili za številne aktivnosti pod okriljem tedna Simbioze giba.

V ponedeljek smo v telovadnici pod vodstvom fizioterapevtk izvedli delavnico »Gibanje je življenje«. Z razgibavanjem spodnjih in zgornjih okončin smo se pripravili za aktiven teden pred nami. Tako smo se v torek polni navdušenja zbrali pred Domom in se v velikem številu podali na pohod na Studenec. Tudi jutranja megla nam ni prišla do živega in kmalu za tem nas je na poti že spremljalo sonce. Lepo jesensko vreme nam je omogočilo, da smo tudi v sredo lahko izvedli kostanjev piknik, obenem pa smo pod vodstvom specialne pedagoginje, s pomočjo športnih rekvizitov – padala, poskrbeli tudi za družbeno-rekreativno dejavnosti v našem parku. Sladkanje s sveže pečenim kostanjem ob zvokih harmonike je zadovoljilo vse naše čute. Slednje smo potrebovali v četrtek na plesu in terapevtskih vajah ob glasbi pod vodstvom glasbenika Gašperja in delovne terapevtke Tatjane.

Teden smo zaključili z druženjem in plesu ob poskočnih ritmih harmonike, ustvarjenih izpod spretnih prstov našega glasbenika Gašperja.

D. P.

Oglejte si tudi