Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

Kino
Avtor: Roman Novak,

Film tedna: Najsrečnejši dan Ollija Mäkija

Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 4€

Najsrečnejši dan Ollija Mäkija

Hymyilevä mies, biografska romantična drama, Finska/Nemčija/Švedska (2016), 92', Demiurg

Režija: Juho Kuosmanen
Igrajo: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff

Piše se leto 1962. Finski boksar Olli Mäki se pripravlja na tekmo za naziv svetovnega prvaka v peresno lahki kategoriji. Nadarjeni, a skromni mladenič iz malega mesta nenadoma postane veliki up svoje dežele in naenkrat so vse oči uprte vanj. Vse, kar mora storiti, je izgubiti nekaj kilogramov in se osredotočiti na boj. A tu je le ena težava: Olli se je ravno zaljubil.
Film, ki ga je navdihnila resnična zgodba znanega finskega boksarja, se izogne vsem klišejem športnega filma in namesto tega ponudi toplo, duhovito in neizmerno romantično odo ljubezni. Dobitnik nagrade v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Festivali, nagrade: nagrada v sekciji Posebni pogled – Cannes. Evropska filmska nagrada za odkritje leta (nagrada FIPRESCI). Osem nacionalnih finskih filmskih nagrad jussi, vključno za najboljši film. Najboljši mednarodni igrani celovečerec – Zürich. Najboljši novi režiser – Chicago. Uradni finski kandidat za oskarja. Karlovi Vari. Toronto. London. Busan. Viennale. Solun. AFI Fest. LIFFe. Zagreb. Palm Springs.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!