Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

PREDAVANJI V ČARNICI

Festival drugačnosti ima za poslanstvo tudi ozaveščati, širiti koristne informacije, pomagati  invalidom in njihovim sorodnikom ter razrešiti stereotipe. Za izvedbo dveh predavanj na katerih smo podali koristne informacije in motivacijo tistim, ki jih doleti usodna poškodba ali bolezen je bila izbrana Čarnica na Glavnem trgu 29. Tukaj se dogajajo predavanja, delavnice, svetovanja, predstavitve, …, ki bogatijo naš um, koristno pripomorejo osebni rasti, predstavijo uporabo alternativnih načinov zdravljenja, delavnice za uspešno premagovanje vsakdanjih tegob, …

V četrtek 20.9. - Kaj je drugačnost in kako jo sprejeti?

Kaj je drugačnost, kako jo sprejeti; kako pristopiti do invalida in bolnika, kako ga motivirati, da najde moč za vsakdanje življenje, kako reagirati in komunicirati o vaši bolezni, invalidnosti, diagnozi in še o marsičem, na kar nimamo odgovora ko se moramo s tem soočiti sta predavali in z poslušalci debatirali Breda Duler in Ivana Gornik. Pri rtem je ga. Dular izpostaviila, da mi ljudje nismo samo fizična bitja, temveč tudi energetska in da je potrebno pogledati celostno na naše življenje, kar lahko pripelje do hitrejše ozdravitve ali da se bolezni popolnoma izognemo. Ga. Gornik pa je na podlagi lastne izkušnje povedala, kaj je njej pomagalo in spoznanja, kaj je pomembno, koristno in kaj škodljivo za nas v tistem obdobju.

V petek 21.9. - Kako znova zaživeti po težki preizkušnji?

Kako reagirati ob pogubni diagnozi, kaj je v tistem trenutku to kar ti daje moč, voljo in spodbudo, kako se odzvati na odziv bližnjih in okolice,  primeri dobre prakse, potrebne in pomembne življenjske odločitve, … o tem sta predavala in z poslušalci na lep pozni poletni večer govorila in debatirala univ. dipl. soc. delavka Violeta Potočnik Krajnc, sistematska terapevtka in Stojan Rozman. G. Potočnik Krajnc je poudarila aktiviranje lastne moči in volje ter prepoznavanju in obrambi pred škodljivimi zunanji vplivi. Iz lastnih izkušenj je o tem in o drugačnosti govoril g. Rozman. Sledila je obširna debata o tem in veliko osebnih vprašanj.

 

Oglejte si tudi