Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
10°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Nad Koroško idejo navdušen tudi predsednik Republike Slovenije

Te dni na Celjskem sejmu razstavljajo tudi mladi podjetniki iz Koroške, katere je obiskal predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in bil nad idejo izjemno navdušen. Morda lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi kakšno sodelovanje.
Mlado podjetje Evegreen, katerega sestavljajo EvaDomen in Roman prihaja iz Mislinje. Vsi so ljubitelji narave in športa in se zavzemajo za bolj naravi prijazno in zeleno prihodnost. Ekipa Evegreen želi nadomestiti plastiko z biorazgradljivimi materiali, izdelanimi iz odpadne hrane. 

"Živeti želimo v svetu, kjer so vsi materiali nadomestljivi z biorazgradljivimi alternativami. Ker se zavedamo vedno bolj pereče problematike plastičnih izdelkov, predvsem tistih za enkratno uporabo želimo na trg ponuditi široko paleto altrenativnih produktov, ki so v naravi povsem razgradljivi. Pomembno je, da pravočasno pričnemo razmišljati o alternativnih proizvodih, saj kopičenje plastičih izdelkov pušča za sabo katastrofalne posledice."

Ekipa je v letošnjem letu prejela že veliko število pohval in nagrad za svoje ideje. V mesecu juniju so se predstavili na Podjetniškem trampolinu SAŠA inkubatorja in prejeli nagrado za NAJ Startup leta SAŠA regije, v reviji Finance so bili izbrani, kot NAJ podjetniška ideja po mnenju bralcev in spletnih obiskovalcev, prejeli so več priznanj iz raznih mednarodnih konferenc, v zadnjem tednu pa so bili prepoznani tudi s strani največjega obrtnega sejma v Sloveniji, saj so bili izbrani med TOP 10 MOS-ovi podjetnimi talenti. V teh dneh predstavljajo svoje ideje na MOS-u v Celju. Celjski sejem poteka do nedelje, 16.9, najdete pa jih v hali L1 (zgornje nadstropje).

"Veseli smo, da se lahko predstavimo na omenjeni sejemski prireditvi, še bolj pa nas veselijo in navdihujejo pozitivni odzivi obiskovalcev sejma.

Že prvi dan nas je doletela izjemna čast, saj je našo stojnico obiskal tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in bil nad našo idejo izjemno navdušen. V prihodnosti upamo tudi na kakšno sodelovanje saj želi Slovenija po vzoru nekaterih evropskih držav omejiti uporabo plastične embalaže in z našo pomočjo lahko naredimo VELIK korak v zeleno prihodnost. Navdihuje nas tudi dejstvo, da želi Evropska unija ukiniti vso plastiko za enkratno uporabo in jo nadomestiti z alternativnimi produkti."

Ekipa se na sejmu predstavlja z EKO plastenkamiEKO piknik programom in EKO biorazgradljivimi cvetličnimi lončki, ki po zasaditvi v zemljo postanejo gnojilo in idealna zaščita pred zajedavci. 
EKO piknik pribor je izdelan iz pšeničnih otrobov in je idealna alternativa priboru, izdelanemu iz plastike ali papirja. Izdelki so v naravi 100 – odstotno razgradljivi, brez slabe vesti pa jih lahko tudi pojemo. 

Vsi izdelki so dobavljivi in primerni tako za domačo uporabo, kot tudi za večje dobavitelje, prireditve, festivale cateringe. Ekipa je odprta tudi za nove ideje, saj imajo ustrezen material in vso potrebno znanje. 

Če jih želite pobližje spoznati jih kontaktirajte na:

Oglejte si tudi