Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

TRADICIONALNA PRIREDITEV SOCIALNIH DEMOKRATOV OB DNEVU ŽENA

Tradicionalna prireditev Socialnih demokratov Slovenj Gradec ob dnevu žena
Kulturni dom Stari trg je bil to nedeljo, 11. marca, ovit v šaljivo vzdušje. Povsem napolnjeno dvorano je na tradicionalni prireditvi ob dnevu žena nasmejala gledališka skupina KD Šmiklavž s predstavo Vaja zbora. 

Občinska organizacija Socialnih demokratov Slovenj Gradec je tudi letos svojim simpatizerkam in simpatizerjem pripravila druženje v sodelovanju z gledališko skupino KD Šmiklavž. Uvodni del je pripadel dekletom pod vodstvom mentorice Ksenije Uršej, ki so s prijetnim izborom pesmi ogrele ozračje pred samim začetkom.

Obiskovalce, ki so se sodeč po bučnem aplavzu in glasnem smehu zabavali ob komičnih zapletih članov Alojzijevega zbora, je nagovoril tudi podpredsednik Socialnih demokratov Slovenj Gradec David Ažnoh. Opomnil je na zgodovinsko pomembnost praznika in najavil kandidaturo Lucije Fink za parlamentarno poslanko Socialnih demokratov Mislinjske doline.

Kandidatka je ob tej priložnosti izpostavila zapostavljenost in nerazvitost Koroške v primerjavi z ostalimi regijami in zbrane, ob spominu na odločnost žensk, ki so svojim naslednicam izborile pripadajoče pravice in boljši družbeni položaj, pozvala k skupnim korakom proti novim interesom in boljši prihodnosti tako regije kot današnje družbe.

Oglejte si tudi