Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Picomat v Slovenj Gradcu!

Začelo se je pred nekaj leti, ko so po več lokacijah na Koroškem, tako kot drugod po Sloveniji, postavili mlekomate. A na Koroškem ni ostalo le pri tem. Mladi kmetovalci, ki so modernim pogruntavščinam še bolj naklonjeni, so začeli razmišljati, zakaj ne bi mogli na avtomatih prodajati tudi drugih svojih izdelkov. Tako so se pojavili prvi jajcemati in celo salamomati, kjer lahko ljudje kupijo domača jajca in suhomesnate izdelke.

 

Potem pa sta se pojavila Matjaž Fele in Vitja Feregotto, ki sta dvignila avtomatomanijo na povsem nov nivo in na Koroško pripeljala picomat! Ne gre več za prodajo lokalnih izdelkov, pač pa pravega robota, ki pred lačnimi očmi kar sam zamesi testo, ga obloži in pico še speče! Tako sta v zgodbo pripeljala še širši krog strank, predvsem so navdušeni mladi.

 

Picomat sicer ni popolnoma nova reč. Razvili so ga v Italiji, razširil pa se je že na Dunaj, v Dubaj, ogromno jih je v Bolgariji in zdaj še Slovenj Gradec, kjer so ga namestili v Hostel. Tam je moral že v prvem tednu speči 240 pic, saj se je vest hitro razširila in posledično prinesla veliko lačnih radovednežev. Prihajali so iz cele Koroške.

 

Do pice v treh minutah!
Samo na gumb je treba pritisniti za želeni okus pice - margarita, šunka, salama in slanina so za zdaj na voljo. Verjetno pa se bo pripravil še kakšen okus več. Trudijo se, eksperimentirajo z moko, da bo testo še malo bolj napihnjeno, gobice in pršut morajo narezati dovolj na tanko, da se v avtomatu ne zataknejo. Avtomat moko še zamelje, doda vodo, zamesi testo, na katero iztisne kečap, doda mocarelo in po potrebi klobaso, nato pa pico še speče.

 

Naenkrat se ga lahko napolni za sto pic. Ko kakšne od sestavin zmanjka, pa Matjaž Fele takoj dobi obvestilo o tem v posebni aplikaciji. Še dobro, da so ju v mariborskem Europarku zavrnili, saj zdaj, ko picomat stoji blizu njegovega doma, mnogo lažje redno polni in čisti avtomat.

 

Prednost prodajnih avtomatov je predvsem v tem, da so uporabnikom na voljo 24 ur na dan in se jih lahko poslužujemo kadarkoli nam to ustreza. To je popolnoma v trendu današnjega časa. In ravno hitra hrana je tista, ki si je najpogosteje zaželimo ob najbolj nemogočih urah.

Tako je torej zdaj vsem obiskovalcem slovenjgraškega Hostla, v katerem je lani prenočilo več kot deset tisoč ljudi, pa tudi širšemu prebivalstvu, na voljo picomat. Gotovo pa ni malo tistih, ki že močno držijo pesti, da ga nekdo postavi tudi v njihovi bližini. 

(avtor fotografij: Spotur Slovenj Gradec)

Oglejte si tudi