Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Športno plezanje: Gaja Štaleker osvojila pokal Petzen Climbing Trophy in pokal IRCC za leto 2018

V času od 6.do 8. julija 2018 je v športnem parku Šmihel nad Pliberkom potekalo mednarodno tekmovanje v športnem plezanju tako imenovan Petzen Climbing Trophy. Tekmovanja so se udeležili mladi športni plezalci iz 22 držav. Pomerili so se v hitrostnem, težavnostnem in balvanskem plezanju
Med slovenskimi mladimi športnimi plezalci je odlične plezalne rezultate  dosegla športna plezalka Gaja Štaleker iz Slovenj Gradca, ki sicer  trenira v Velenjskem klubu ŠAO pod okriljem trenerja Gorazda  Hrena. Gaja je po poškodbi noge po treh letih ponovno v odlični  formi in si je priplezala v petek skupno 6.mesto v hitrostnem plezanju, v soboto 1. mesto v težavnostnem plezanju  in v nedeljo 1. mesto v balvanskem plezanju. Torej dvakrat prvakinja teh tekem Petzen Climbing Trophy tekmovanja. S temi odličnimi uvrstitvami je Gaji Štaleker tako uspelo tudi v  letošnjem skupnem seštevku za pokal Petzen Climbing Trophy  v svoji kategoriji deklic U 16 stopiti na najvišjo stopničko, kot prvakinja je zasluženo  osvojila pokal za 1.mesto.

 

S tekmovanji pa se je hkrati zaključil tudi mednarodni pokal IRCC za 2018, kjer je v skupnem seštevku tekem v kategoriji deklic U 16  Gaja Štaleker prav tako osvojila 1. mesto in s tem tudi pokal.

 

Mlada športna plezalka iz Slovenj Gradca Gaja Štaleker je  tako izvrstno zaključila  letošnja mednarodna tekmovanja. S treningi bo vsekakor nadaljevala kljub šolskim počitnicam, kajti v mesecu septembru jo čaka namreč nadaljevanje  tekem za državno prvenstvo v športnem plezanju.

                       

Oglejte si tudi