Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Prvomajski shod na Kremžarici v izvedbi PD Slovenj Gradec in MO Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec   je v sodelovanju z našim Planinskim društvom Slovenj Gradec ter vaškimi, primestnimi skupnostmi  in mestnimi četrtmi priredila  tradicionalni prvomajski shod pri Koči pod Kremžarjevim vrhom 1. maja 2018 s pričetkom ob 10. uri.

Planinsko društvo Slovenj Gradec se je pravočasno in dobro pripravilo na izvedbo tega prazničnega dneva na  Kremžarici. Delovne ekipe društva so že v predprazničnih dneh uredile okolico koče, namestile nove  klopi, pripravile zaloge, izdelale zunanje postrežne pulte  kar vsekakor ni mali niti organizacijski niti logistični zalogaj. Dodatno smo pomladno pregledali in uredili  planinske poti do koče.

Vrememska napoved za praznični dan je obetala sončno primerno toplo vreme in tako je tudi bilo. Prvi obiskovalci pripreditvenega prostora in koče so bili že zelo zgodnji, večina jih je množično pričela prihajati okoli 10.ure in  nato so do 11.ure   udeleženci praznovanja zasedli domala ves prostor v koči in pri koči. Pogostitev s pasuljem je bila zelo dobrodošla in  je vsem zelo teknil.

Po uradnem pozdravnem nagovoru  predsednika  našega planinskega društva Danila Goljata  sta spregovorila  župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas in v imenu vaških, primestnih skupnosti in mestnih četrti  še predsednik vaške skupnosti Legen Albert Konečnik. Zvoki himne Internacionale  so nas odnesli v misli na pomen praznika v preteklosti in na pomen, ki ga dobiva možnost dela danes v sodobnih, pogosto tudi  človeku neusmiljenih pogojih.

PD Slovenj Gradec s svojo in našo kočo Kremžarico si močno želi, da druženje, srečanje sodelavcev, znancev, sosedov, sokrajanov, planincev, mladih, ki ga je letos namesto  sindikatov   podprla MO Slovenj Gradec, ostane tradicionalno še naprej  in tako skupaj pripomoremo, da se nam vsem skupna vrednota  » ustvarjalno, svobodno in priznano delo«  samo še okrepi.

 

                                                                Marjeta Škorja

                                                                PD Slovenj Gradec

 

Oglejte si tudi