Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

ROK POGOREVC ZLAT NA KADETSKEM EVROPSKEM POKALU

ROK POGOREVC OB GLASNI PODPORI SVOJE EKIPE DO ZLATA NA EVROPSKEM KADETSKEM POKALU V ZAGREBU!!!

Ta vikend je naša 10-članska ekipa kadetov in kadetinj, pod vodstvom trenerjev Ruslana in Tadeja, nastopila na zelo močnem evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu, katerega se je udeležilo skoraj 800 judoistov in judoistk iz 37 držav sveta.

Od naših se je odlično odrezal Rok Pogorevc, ki je še izboljšal svoj rezultat iz minulega evropskega pokala v Follonici, saj je v kategoriji do 90 kg premagal vso konkurenco ter poskrbel, da je v dvorani zadonela slovenska himna, ki smo jo s ponosom poslušali. Rok je v konkurenci 33 tekmovalcev nanizal 5 zmag, vse borbe pa je zaključil z ipponi.

V kategoriji do 81 kg je s 3 zmagami in 2 porazoma Andrej Yankovskyy osvojil 9. mesto.

Ostali člani naše ekipe so tokrat ostali brez uvrstitve. Nuša Perovnik, Ines Hribernik, Tina in Tamara Kovač, Nace Herkovič ter Žan Kaizer so dosegli po eno zmago. Urška Bernard in Nace Pečnik sta izgubila v uvodnih borbah.

Rokov uspeh, za katerega mu iskreno čestitamo, je prva zlata medalja v moški konkurenci na evropskih pokalih v zgodovini kluba???????????????? Bravo Rok!

Jutri našo ekipo čakata še dva treninga, kjer se bodo kalili in pripravljali, da na prihajajočih tekmovanjih in prvenstvih ponovijo oziroma še izboljšajo svoje rezultate.

Oglejte si tudi