Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI

14 november je dan ko celi svet posveča posebno pozornost diabetesu. Saj je v svetu bolezen zelo razširjena in je še vedno v velikem porastu. Po vsem svetu se odvijajo razne aktivnosti. Z njimi želimo opozoriti širšo javnost, predvsem pa spodbuditi zdrav način življenja. Ob tej priliki se tudi pri nas organizirajo razne prireditve.
 

Društvo diabetikov Slovenj Gradec se je aktivno vključilo v program prireditev s svojim tradicionalnim pohodom okoli Slovenj Gradca. Letos se nas je udeležilo 240 pohodnikov. Starejši člani smo se zbrali pred paviljonom.  Pridružili so se nam učenci druge osnovne šole in pa otroci vrtca S8. Otroci vrtca so nam zapeli nekaj pesmic. Napotili smo se proti gostišču Murko, kjer je sledila skupna fotografija. Pot nas je vodila naprej proti Legnu in nazaj po Kopališki ulici do druge osnovne šole. Tukaj smo se poslovili z učenci in so se nekateri člani preselili v Merkator, kjer so merili krvni sladkor. Izmerili smo 134 mimoidočim. Nekatere meritve so odstopale od normalne vrednosti tem smo priporočali kontrole.

Rad bi se zahvalil vsem, ki so nam omogočili to našo osveščanje sladkorne bolezni v našem mestu, Trgovskemu centru Merkator za prostor merjenja sladkorja, vrtcu S8, 2 Osnovni šoli in našim članom, ki so spremljali celotni dogodek. Posebno pa bi se rad zahvalil predstavnikom Kulturnega doma Slovenj Gradec, da so dovolili osvetlitev doma v modri luči.  Modra barva je spoznavni simbol sladkorne bolezni v svetu.

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi