Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

Družabni dogodki
Avtor: Benjamin Kračun,

Boemska pomlad v gostilni Gastuž, teden restavracij

Boemska pomlad v gostilni Gastuž

Gostilna Gastuž

najstarejša gostilna na slovenskem, 1467

članica projekta Gostilne Slovenije

vas v sodelovanju  z organizatorjem projekta teden restavracij Vivi vabi na

Boemska pomlad v gostilni Gastuž

od 10.3. do 19.3.2017 v gostilni Gastuž, Žička kartuzija.

V času tedna restavracij se bo kuhalo.

Iz najstarejše slovenske kuhinje za začetek.

slani hrustki s slovenskim maslom

Iz Anine kuhinje za hladni začetek

Sadna piščančja jetrca

/parfait iz piščančjih in gosjih jeter, v sožitju treh portovcev in ovoju mandarinovca/

Jedi glavne iz hiše slavne!

Mlada zorjena svinjina s sladkim krompirjem

/72 ur počasi zorjena svinjska podtrebuševina  s hrustljavo medeno skorjico, sladki

oranžni krompir, primorska koleraba in prvi zeleni pomladni poganjki/

Iz domačih voda.

Straniška postrv dimljena na  namočeni zeliščni vinski rozgi s pirejem koprive.

(ali mesni ali ribji meni)

Vse bridkosti preženejo sladkosti.

Sladko jajce presenečenja.

/zlato čokoladno jajce polnjeno z vaniljevo panna cotto, mandarinovim rumenjakom

in pomarančnim dnom, položeno na sladkem gnezdu kataifi z osnovo iz posebnih feuilletine drobtin

in karamelnega sena/

Cena menija za teden restavracij je 17,00 eur/osebi.

Brez pijače in aperitivov.

In še nekaj več, še za večje gurmane.

“Grilan” slovenski goveji file na vašo željo  s prilogo.

Doplačilo na ceno menija za file je 9,10 eur po osebi.

Izbor vin

Iz domače kartuzijanske kleti, za začetek od Zlatega griča

Penina Rose, Zlati grič, brut

Mehurčki čez planke!

Proseco,  Soligo, extra suho

Meum vina mladih, a zrelih vinarjev iz naše štajerske, Polona in Jurij Brumec

(Rose 2016, alk. 11,5 %, Modri pinot 2013, alk. 14%, Chardonnay 2015, alk. 13,5%, Traminec 2015, alk. 14%)

Lahko nog s kozarcem naokrog

Pra – vino Traminec, sladko, 2015, alk. 11,5 %

Renski rizling, sladko, Zlati grič, 2015, alk.

Vinska ponudba ni v ceni menija TR in je doplačilo.

Vse vina so na kozarec; cena je 2,70 eur/kozarec.

Besede Chef Ane Rodošek

Za prihajajočo pomlad sem se odločila, da v meniju, ki vam ga predstavljamo kot posebni meni za priložnost tedna restavracij povežemo več različnih prvin – prvovrstne sestavine, sodobni postopki priprave vse skupaj zavito v objem tradicije in postavljeno v okolje v katerem bo za moje goste pripravljen meni. Veliko surovin sem tokrat porabila tudi kar iz mojega eko vrta, seveda v omejenih količinah. Prijazno do narave in z naravo v najstarejši gostilni na Slovenskem, bom skupaj z mojo ekipo natakarjev pripravila boemsko pomlad za vaše brbočnice.

Rezervacije

rezervacije@gastuz.si ali na 03 752 37 00

Delovni čas v času tedna restavracij je

od ponedeljka do nedelje od 12. do 21. ure, vse dni v tednu.

Zadnja naročila iz kuhinje ob 20. uri.

O vsebnosti alergenov v jedeh se posvetujte z natakarjem. Vse cene so z DDV.

Pijača, aperitiv in kava ni v ceni menija.

Na cene TR ne velja ambasador popust.

Več o tednu restavracija lahko zasledite na spodnjem naslovu

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!