Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

SVEČANA PODELITEV PRIZNANJA ZA PROJEKT ''STAREJŠI ZA STAREJŠE'' V BRUSLJU.

PRIZNANJE NAŠI HUMANOSTI

Evropski parlament je slovenskemu humanitarno-socialnemu programu »Starejši za starejše« v sredo,  11.10.2017 v Bruslju svečano podelil nagrado »Evropejec leta 2017«.

Nagrado je prevzela glavna pobudnica in avtorica programa dr. MATEJA KOŽUH NOVAK, nekdanja predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije. Nagrado je izročila podpredsednica Evropskega parlamenta Sylvie Guguillaume.

Delegacijo programa »Starejši za starejše«, katero smo predstavljali predstavniki posameznih društev upokojencev iz vse Slovenije, sta v Evropskem parlamentu sprejela naša poslanca dr. Igor  Šoltes in Ivo Vajgl, ki sta bila tudi predlagatelja za prejem nagrade.

Na sprejemu, ki sta ga pripravila za našo delegacijo (45 udeležencev), je dr. Igor Šoltes poudaril, da je naš projekt za zgled ostali Evropi, kako lahko s prostovoljnim delom poskrbimo za vse tiste, ki ostajajo na margini  družbe. Med glavnimi težavami starejših pri nas je osamljenost, neprimerni bivalni prostori, visoki stroški vzdrževanja in zagotavljanje prevozov do zdravstvenih ustanov in trgovin. Z obiski starejših prostovoljci pomagamo, da je življenje doma bolj znosno in tudi še vedno vzdržno.

Udeleženci smo si ob obisku Bruslja ogledali tudi vse prostore parlamenta, spoznali način delovanja, prav tako so nas naši predstavniki popeljali po centru Bruslja, kjer smo si ogledali najbolj znamenite  kulturne in gospodarske ustanove (najstarejša borza).

Domov smo odšli ponosni, da so tudi v Evropskem parlamentu spoznali naš dober namen, kako pomagati starejšim, ki na starost ostajajo doma in so vedno bolj odvisni od pomoči drugih.

 

                                                                                                                         Nada Pintar

 

 

Oglejte si tudi