Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Fotografski natečaj `Tečejo nam vode, teče nam čas...´

Občina Šmartno pri Litiji, Javni zavod Bogenšperk in Knjižnica Litija razpisujejo 4. FOTOGRAFSKI NATEČAJ. Tema letošnjega fotografskega natečaja je TEČEJO NAM VODE, TEČE NAM ČAS…

Spoštovane fotografinje in fotografi, vabimo vas, da se udeležite razpisanega natečaja. S fotografijo nam pripovedujte o našem največjem bogastvu – o vodi, o moči vode v življenju ljudi, v tehnologijah, v naravi, v umetnosti…

 

Motivi so lahko različni. Edini pogoj je, da fotografije prikazujejo »vodo« kot del kulturne krajine, življenjski prostor rastlin in živali ali pa del narave, kot so krajinske fotografije potokov, mlak ali prikaz onesnaženosti oziroma neoporečnosti vode, vodo kot rešitev pred sušo ali vodo kot grožnjo poplav, lahko pa tudi samo nevarnost ali miren kotiček za oddih in igro.
Še posebej vabimo, da se natečaja udeležijo osnovnošolci/dijaki (do 18. leta), saj je za fotografijo mladega avtorja predvidena posebna nagrada (družinski ogled gradu, knjižna nagrada,…). V primeru mladoletnosti je potrebno ob prijavi priložiti soglasje staršev ali zakonitega skrbnika. Mladoletna oseba lahko nagrado prevzame le ob pisni privolitvi staršev ali skrbnika.

 

Natečaj bo potekal do 22. oktobra 2018.

Fotografije pošljite skupaj s prijavnico v digitalni obliki v JPG, JPEG formatu na CD/DVD na naslov:

Javni zavod Bogenšperk, Staretov trg 12, 1275 Šmartno pri Litiji s pripisom »Za fotografski natečaj«.

 

Razpis natečaja in prijavnica sta dostopni na spletni strani www.bogensperk.si, www.smartno-litija.si, www.knjiznica-litija.si. Za dodatna vprašanja in informacije o natečaju smo dosegljivi:

 - Peter Avbelj, peter@bogensperk.si , 040 707 673

 - Sonja Perme, sonja.perme@gmail.com , 041 258 237

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

 

 

Oglejte si tudi