Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pesem nas osrečuje

To soboto, 18.2.2018, smo se zbrali v Šmarskem domu kulture na letnem koncertu enega od najstarejših zborov na slovenskem, našega Pevskega Društva Zvon.

 

Pesem je kakor lepa beseda, ki osrečuje in navdihuje človeka. Kljub zasneženim poljanam je zadišalo po pomladi, za kar so odlično poskrbeli člani PD Zvon, ki vedno znajo presenetiti svojo zvesto publiko. Z izbranim repertoarjem ta večer so nas popeljali njihovi glasovi vse od domačih logov do ene med najlepšimi - Hallelujah, legendarnega pevca Leonarda Cohena. Zbor vodi zborovodkinja Marija Celestina, pri nekaterih izvedbah pa so jih spremljali mladih šmarski glasbeniki in pianistka Urška Vidic.

Tokratni gostje večera so bili člani Komornega moškega zbora Lek, ki ga vodi prof. Milivoj Šurbek. Zbor deluje že štiri desetletja in prepeva skladbe domačih in tujih avtorjev, ljudske in priredbe. Zbor veliko gostuje tako v Sloveniji, kakor po Evropi, Ameriki in Kanadi; na tekmovanjih pa žanje vidne uspehe. Prav tako je tudi repertoar gostujočega zbora obsegal od domačih in tujih pesmi in priredb, pa vse do Vzhodne duhovne glasbe.

 

To je bil večer poln čutnih pesmi in srčnih melodij, katerega sta z zgodbami, reki in izročilom o trti in vinu prepletala domača povezovalca Maja Toplak Primc in Martin Fele.

Kot vedno tudi tokrat obiskovalci nismo bili razočarani nad videnim in slišanim in verjamemo, da se naslednjič zopet srečamo, vam pa le prijazno povabilo, » Pridite in Poglejte «, ne bo vam žal.

 

Uroš Pušnik 

Oglejte si tudi