Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Nedelja zakonskih jubilejev

V Šmarski fari se na zadnjo majsko nedeljo zberejo zakonci jubilanti, ki v letu praznujejo okroglo obletnico zakona.

 

Tako je bilo tudi letos v nedeljo, 27. maja; 27 parov se je odzvalo povabilu in se udeležilo lepe slovesnosti, ki jo je vodil domači Šmarski župnik g. Janez Kvaternik. Pari jubilanti smo se zahvalili za leta, ko smo skupaj orali ledino skupnega življenja s sozakoncem, za leta veselja, skrbi, spoznavanja vrednot, življenjskih izkušenj, predvsem pa spoznavanja samega sebe. Letošnja bera parov, ki so se odzvali na povabilo ob jubileju zakona: 1 par 65 let, 3 pari 50 let, 7 parov 40 let, 7 parov 30 let, 2 para 25 let, 4 pari 20 let in 3 pari 10 let.

V mašnem nagovoru je župnik g. Janez poudaril, da kljub težkim trenutkom, ki so nam poslani kot preizkušnje, nas odvrnejo od pozitivnega razmišljanja in od Boga. Potrebno je vztrajati in pričevati, ter se zahvaljevati za ljubezen zvestobo in za skupna leta. Vse zahvale smo povezali skupaj z Zahvalno pesmijo.

 

Prijetno druženje se je po skupinskem posnetku nadaljevalo še pred mežnarijo. Vsak zakonski par ima svojo življenjsko zgodbo; naj jo v ljubezni in sreči v vztrajnosti in pričevanju nadaljuje še naprej.

 

Uroš Pušnik   
Foto Lojze Flisek

Oglejte si tudi