Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

ODLIČNA TEKMA, DOMAČA ZMAGA!

RD HERZ ŠMARTNO : RK TRIMO TREBNJE                           37 : 34 (20 : 12)

Šmartno pri Litiji (16.03.2018), Dvorana Pungrt, gledalcev: 300, sodnika: Dejan Čretnik in Miloš Turnšek, delegat: Feliks Stropnik.


Herz Šmartno:
M. Sadar (0 obramb), Strmljan 10, Ribarič 1, Kunst 8, Cirar 1, Justin, Bahovec 3, Žižek, Muratovič (9 obramb), Bučar, Avsec 7, Jerina, Močnik 4, Kukovica (0 obramb), Dobovičnik 3, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.


Trimo Trebnje:
Rozman 8, Cvetko 1, Horžen 8, Djurdjevič, Florjančič 2, Hasić (4 obrambe), Matic Kotar 8, Sikošek Pelko, Udovič, Sašek 3, Pernovšek, Mlakar, Ratajec 4, Grandovec, Mikec, Urbič (5 obramb). Trener: Roman Zarabec.


Sedemmetrovke:
Herz Šmartno 3 (2), Trimo Trebnje 5 (4).


Izključitve:
Herz Šmartno 6 minut, Trimo Trebnje 6 minut.


Diskvalifikacije:


V Dvorani Pungrt, kjer sta se pomerila RD Herz Šmartno in RK Trimo Trebnje so gledalci videli izjemno predstavo domačega moštva. Tekmeca sta bila enakovredna do sredine prvega polčasa, kjer je bil izid izenačen pri 8:8. Potem pa so Šmarčani s kakovostnimi predstavami v obrambi in zadetki iz protinapadov prišli do visoke prednosti in do polčasa vodili z 20:12. V drugem polčasu so igralci Trebnja bolje odigrali v napadu, a so Šmarčani prednost uspešno ohranjali in na koncu zasluženo zmagali s 37:34.


Trener domačih Filip Gradišek je bil po tekmi zadovoljen: “V prvem polčasu smo prikazali vrhunsko predstavo v obrambi in zaprli nasprotnika ter dosegli več golov iz protinapadov. Tako smo si priigrali prednost, ki smo jo lahko v drugem polčasu zadržali, tudi ko se je nasprotnik vrnil v igro. Za nas je to pomembna prva domača zmaga v končnici prvenstva, čaka nas pa še veliko dela.”


Tudi strelec osmih zadetkov Matevž Kunst je bil podobnega mnenja: “Odigrali smo eno boljših tekem v obrambi v prvem polčasu in trud je bil poplačan. Osvojili smo zelo pomembni točki za obstanek, saj smo zelo blizu Slovana in Dobove.”


Šmarčani po prvi domači zmagi v končnici prvenstva ostajajo z desetimi točkami na zadnjem šestem mestu lige za obstanek, pri čemer za Dobovo in Slovanom zaostajajo za eno točko. V naslednjem krogu bodo Šmarčani odpotovali na gostovanje v Dobovo, Trebnje pa na domačem parketu čaka tekma s Slovanom.

Oglejte si tudi