Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

Deli
Avtor: Rudi Bregar,

5. pohod Primskovo ob dnevu žena, 10. marec 2018

Zberemo se v soboto, 10. marca 2018, ob 8. uri, na Kopačiji (Gradišče 8, 1276 Primskovo). Pohod se odvija v prijetnem dolenjskem okolju organiziran ob dnevu žena. Hodili bomo v skupini. Bodite primerno obuti in oblečeni, imejte rezervna oblačila, zaželene so pohodniške palice. Nekaj hrane si vzemite s seboj, za toplo malico pa poskrbi organizator. Parkirate lahko v okolici starta. Pot ni naporna in je primerna za vse starostne kategorije (priporočljiva starost nad 10 let).

Tokratni pohod bo organiziran nekoliko drugače. Celotna pot je dolga skoraj 18 km in za spomladanske dni je morda za mnoge le preveč, če so pozimi nekoliko več počivali. Zato smo se odločili, da bo vsako leto hoja organizirana po delu poti, ki se bo spreminjala.

V letu 2018 odidemo v skupini s Kopačije proti severu skozi Poljane do Vinjega Vrha, kjer se bomo zaustavili ob znani Zadražnikovi zidanici. Nadaljevali bomo do Oble Gorice, kjer si bomo ogledali zelo zanimivo Gracarjevo kmetijo in si jo tudi ogledali. Tu nekje bo topla malica, nadaljevali pa bomo proti Mišjemu dolu, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Lucije, kjer so postavljene pred leti restavrirane orgle, ki so po nekaterih virih edine v Evropi.

Iz Mišjega dola pa navzgor na vrh Primskove gore, kjer si boste ogledali tri cerkve vrh stožčastega nekaj manj kot 600 metrov visokega vrha.

Tu bomo pohod zaključili, se malce okrepčali z dobro kapljico in se peš vrnili navzdol na izhodišče do Kopačije in svojih avtomobilov.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Prepovedano je teči!

Z udeležbo vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Podrobnosti o pohodu bodo objavljene na naslovu http://www.levstik.si, lahko pa pišete tudi na info@levstik.si.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!