Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

BRAVO ZA DOMAČO ZMAGO

RD HERZ ŠMARTNO : RK JERUZALEM ORMOŽ                   34 : 30 (13 : 15)

Šmartno pri Litiji (19.05.2018), Dvorana Pungrt, gledalcev: 150, sodnika: Marko in Matjaž Pirc, delegat: Feliks Stropnik.

Herz Šmartno: M. Sadar (11 obramb), Strmljan 5, Ribarič 2, Kunst 9, Cirar 2, Justin 2, Žižek, A. Sadar 1, Jerina, Močnik, Žurga 5, Dobovičnik 8, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.

Jeruzalem Ormož: M. Šulek (2 obrambi), Čudič, Rajšp, Niedorfer, G. Hebar 1, M. Hebar 3, T. Šulek 2, Kocbek 2, Balent (6 obramb), Šoštarič 1, Kosi, Ozmec 1, Vujović 8, Cirar 4, Kavčič 8. Trener: Saša Praprotnik.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 3 (2), Jeruzalem Ormož 5 (5).

Izključitve: Herz Šmartno 6 minut, Jeruzalem Ormož 8 minut.

Diskvalifikacije:

V Dvorani Pungrt se je odvijala zadnja domača tekma v 1. ligi NLB. Že nekaj časa je jasno, da bo drugo sezono šmarska ekipa nastopala med 1.B ligaši. Domača ekipa je bila oslabljena, nastopila je le z enim vratarjem, Maksom Sadarjem, saj sta bila odsotna tako Midhad Muratovič kot tudi Luka Kukovica. Zaradi poškodbe sta prav tako manjkala kapetan Peter Bahovec in Tilen Bučar, medtem ko je Jaka Avsec že nekaj časa nazaj končal sezono.

Tekma se je pričela z rahlo pobudo gostov iz Ormoža, ki so kaznovali domače napake, ter prvič občutneje povedli z 5:9. Domači so bili brez pravih idej v napadu, večjo razliko pa je preprečeval domači vratar Maks Sadar. Sledile so boljše minute domače ekipe, razlika se je manjšala in bila najmanjša pri 12:13. Gostje so do polčasa zadržali vodstvo in odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti. V drugem delu pa boljša igra domače ekipe, že takoj na začetku so z dobro obrambo dosegli nekaj lahkih zadetkov ter prešli v vodstvo 19:16, kar je bilo dovolj z minuto odmora gostujočega trenerja Saše Praprotnika. Tekma je postalo zanimiva, tempo igre se je tudi precej dvignil. Gostje so hitro ujeli priključek ter izenačili na 24:24. Domača ekipa je bila odločna, da zadnjo tekmo pred domačimi navijači dobi, še naprej so igrali dobro v obrambi in napadu. Tudi tesno pokrivanje Tilna Strmljana gostom ni prineslo rezultata, saj so domači spet povedli, občutneje pri 30:26. Sledile so minute, ko sta obe ekipi izkoriščali napade, Ormožani niso več ujeli Šmarčanov, ki so na koncu zasluženo zmagali s 34:30.

Oglejte si tudi