Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

DOBOVA OBSTALA MED ELITO

RD HERZ ŠMARTNO : MRD DOBOVA                          27 : 33 (13 : 16)

Šmartno pri Litiji (12.05.2018), Dvorana Pungrt, gledalcev: 250, sodnika: Brstin Kavalar in Uroš Nahtigal, delegat: Iztok Pirc.

Herz Šmartno: M. Sadar (0 obramb), Strmljan 2, Ribarič 2, Kunst 7, Justin 2, Bahovec, Muratovič (12 obramb), A. Sadar 2, Jerina, Močnik 2, Žurga 4, Kukovica (0 obramb), Dobovičnik 6, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.

Dobova: Dular, Markušić 3, Humek, Seferović 4, Leben (0 obramb), Mustapić 2, Rantah, Jazbec 4, Zavodnik 3, Krnc 1, Kučič 3, Smojver 4, Sintič 2, Hotko 7, Blaževič (20 obramb), Hrupič. Trener: Aleksander Markl.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 3 (1), Dobova 5 (5).

Izključitve: Herz Šmartno 6 minut, Dobova 8 minut.

Diskvalifikacije:

V dvorani Pungrt, kjer sta se pomerila RD Herz Šmartno in MRD Dobova so gostje s kakovostno igro in učinkovitimi napadom dosegli že šesto zmago na osmih tekmah v končnici prvenstva. V prvi polovici prvega polčasa sta bii moštvi izenačeni, potem pa so gostje izkoristili nekaj napak domačih in si do polčasa zadržali prednost treh zadetkov. V drugem polčasu pa so Šmarčani zapravili več napadov, kar so gostje znali kaznovati in si priboriti za Šmarčane neulovljivo prednost, ki za Dobovo pomeni tudi obstanek v 1. NLB Ligi. Odlično je branil gostujoči vratar Jure Blaževič, predvsem v prvem polčasu, v katerem je nabral 14 obramb.


Igralec Šmartna Grega Močnik je po tekmi dejal: “Kljub borbi in solidni igri v obrambi se danes za nas ni izšlo, da bi dosegli pozitiven rezultat. Premalo koncentracije pri zaključnih strelih je odločilo v korist gostov.

Oglejte si tudi