Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

ODLIČNO PROTI MARIBORU!!

RD HERZ ŠMARTNO : RK MARIBOR BRANIK                                   34 : 33 (16 : 20)

Šmartno pri Litiji (16.12.2017), Dvorana Pungrt, gledalcev: 200, sodnika: Bojan Brecelj in Dušan Deržek, delegat: Feliks Stropnik.


Herz Šmartno:
M. Sadar (0 obramb), Strmljan 6, Ribarič, Kunst 9, Cirar 2, Justin 6, Bahovec, Muratovič (12 obramb), A. Sadar, Bučar, Jerina, Močnik 4, Žurga 1, Kukovica (0 obramb), Dobovičnik 6, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.


Maribor Branik:
Đurica (10 obramb), Cvetko 4, Bogadi, Celmiš 4, Čudič (0 obramb), Sok, Jerenc, Rotim 3, Leben (0 obramb), Velkavrh 4, Ranevski 3, Stopar, Bezgovšek 7, Štumpfl 7, Sivić, Ocvirk 1. Trener: Marko Šibila.


Sedemmetrovke:
Herz Šmartno 6 (4), Maribor Branik 1 (0).


Izključitve:
Herz Šmartno 6 minut, Maribor Branik 10 minut.


Diskvalifikacije:


V zadnji tekmi pred zimskim premorom so Šmarčani pred domačimi gledalci premagali Maribor Branik z zadetkom v predzadnji minuti. Tekmo so sicer bolje začeli gostje, ki so v prvem polčasu hitro povedli in do konca polčasa uspešno zadrževali prednost, ki je ob polčau znašala štiri zadetke. Tudi v drugem polčasu so bolje začeli Mariborčani, ki so uspešno držali prednost pred Šmarčani, nato pa so Šmarčani v 45. minuti prvič izenačili. Mariborčani so sicer še uspeli držati prednost enega ali dveh zadetkov, nato pa so Šmarčani v 58. minuti izenačili na 33:33, v predzadnji minuti pa z zadetkom Andraža Justina prišli do druge zmage v letošnjem prvenstvu.

Strelec zmagovitega zadetka Andraž Justin je po tekmi povedal, da so pričakovali težko tekmo. “Začeli smo pod pričakovanji in naredili preveč napak v napadu. V drugem polčasu smo se zbrali in upoštevali navodila trenerja. V zaključku tekme smo odigrali dobro in uspeli preobrniti rezultat v našo korist. Ta zmaga je lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva, kjer si s takšno kolektivno igro lahko obetamo lepe rezultate.”


Mariborčani so po tretjem zaporednem porazu na sedmem mestu s 13 točkami. Šmarčani ostajajo na zadnjem mestu lestvice a so zaostanek za Dobovo in Slovanom zmanjšali na 2 točki.

Oglejte si tudi