Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Srce Slovenije gostilo mednarodne partnerje projekta o odgovornih raziskavah in inovacijah

Konec novembra je Razvojni center Srca Slovenije gostil partnerje iz Slovaške, Madžarske, Češke, Romunije, Nemčije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine. V okviru evropskega projekta D-STIR, ki spodbuja odgovorne raziskave in inovacije, so gostje obiskali tudi podjetje Strip’s. Gre za inovativno podjetje s sedežem v Kandršah, ki se ukvarja z razvojem prijaznih rešitev na področju elektronike, mehatronike, senzorike in LED-tehnologije. Podjetje je odličen primer vključevanja koncepta odgovornosti pri procesu raziskav in inovacij, kar je cilj projekta D-STIR. 

Prvi del srečanja, kjer so se postavili zadnji okviri strategije za odgovorne raziskave in inovacije, je potekal v občini Litija in Šmartno pri Litiji. V občinskih prostorih je pomen projekta potrdil tudi župan občine Litija. Partenrji pa so se prav tako imeli priložnost seznaniti s turistično ponudbo obeh omenjenih občin, rudnikom Sitarjevec in Mestnim muzejem ter gradom Bogenšperk v Šmartnem pri Litiji, ki so si tudi ogledali. 


Projekt D-STIR se izvaja v okviru evropskega programa Podonavje (Danube Transnational programme). Odgovorne raziskave in inovacije odgovarjajo na vprašanja o socialnem, okoljskem in etičnem vidiku. Projekt spodbuja podjetja, da svoje odgovorne inovacije kot produkte čim hitreje posredujejo na trg. eč si lahko preberete na uradni spletni strani projekta http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/d-stir.

Oglejte si tudi