Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Vabilo k sodelovanju na Vikendu odprtih vrat 2018 in sejmu Dobrote šmarske dežele

LAS Srce Slovenije že tradicionalno v mesecu septembru organizira Vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije, ki bo potekal v petih občinah (Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče, Šmartno pri Litiji), od 7. – 9. septembra 2018. Z vikendom odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji želimo predvsem otrokom, pa tudi njihovim staršem, dedkom, babicam, tetam in stricem, pričarati posebno doživetje, ki ga sicer ne morejo doživeti vsak dan, ob katerem lahko bolje spoznajo lokalno območje in hkrati izkusijo pristen stik s prijaznimi domačini. Poudarek je na aktivnih in raznolikih doživetjih, zato želimo z akcijo povezati gostince, turistične kmetije, ponudnike športnih in družabnih dogajanj, rokodelce, društva, organizatorje dogodkov in seveda vse ostale lokalne ponudnike. 


Ponudniki boste lahko svoja domača vrata odprli v petek in soboto ter predstavili svoj zanimiv program, v nedeljo pa bomo odprli grajska vrata gradu Bogenšperk, kjer se boste lahko ponudniki zbrali na enem mestu in obiskovalcem ponudili raznolika doživetja. Ponudba lahko vključuje predstavitev dejavnosti, delavnice, prodajo izdelkov, športne in druge igre (lov na zaklad, viteške igre,…), jahanje,… Na voljo je celotno območje gradu Bogenšperk, zato lahko pripravite pestro in zanimivo doživetje za obiskovalce! 

V soboto, 13. oktobra 2018, pa Javni zavod Bogenšperk organizira sejemsko prireditev z naslovom Dobrote šmarske dežele, ki bo potekala v središču Šmartna pri Litiji, na trgu pred cerkvijo. Predvideni dogodek je namenjen predstavitvi tradicionalnih domačih obrti, kulinarike in ostalih dejavnosti ter prodaji domačih in rokodelskih izdelkov, skratka tistega kar je bilo v prvi vrsti pridelano, predelano ter kakor koli drugače ustvarjeno na območju naše občine. S prireditvijo, ki se bo odvijala na Staretovem trgu želimo na enem mestu predstaviti in ponuditi vse tisto kar so in ustvarjajo pridne roke naših občanov.


Tako k sodelovanju vabimo čim širši krog ponudnikov iz območja šmarske občine z namenom in željo, da skupaj predstavimo bogato ponudbo naših krajev ter tako ustvarimo tradicionalen dogodek, na katerega se bodo obiskovalci radi vračali. Vaša udeležba na sejemskem dogodku je brezplačna, prav tako stojnice, ki jih bo zagotovil organizator. Edina Vaša obveza je prisotnost in ponudba Vaših izdelkov ali dejavnosti, ter v primeru prodaje izdelkov urejeno poslovanje v skladu z veljavno zakonodajo.


Zainteresirane vljudno prosimo, da svojo prisotnost (in ponudbo) sporočijo na elektronski naslov turizem@bogensperk.si. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 01 8987 867 ali pišite na turizem@bogensperk.si.

 

Javni zavod Bogenšperk

Oglejte si tudi