Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Blagoslov obnovitvenih del in vina

Na sam godovni dan sv. Martina, 11. novembra, smo se zbrali v Šmartnem k obhajanju praznika tega velikega svetnika in dobrotnika.

 

Z nedeljsko slovesnostjo se je zaključilo praznovanje ob občinskem in župnijskem prazniku; v petek je bila občinska proslava, v soboto dan celodnevnega češčenja in molitve v cerkvi, ter v nedeljo zunanja žegnanjska slovesnost blagoslova vina in obnovitvenih del na župnijski cerkvi.

Slovesno sv. mašo je vodil domači župnik g. Janez Kvaternik, ob somaševanju obeh šmarskih duhovnikov; pomočnika g. Vinka Malovrha in duhovnika v pokoju g. Cirila Oražma. Z blagoslovom obnovitvenih del smo se zahvalili za obnovljene stopnice pred glavnim vhodom v cerkev, za obnovljene vitraže nad vhodnimi vrati, ter za obnovljeno fresko farnega zavetnika sv. Martina. Slovesnost je povzdignila ubrana molitev in lepo petje, skupaj z domačimi verniki in romarji od drugod, pa se je slovesnosti udeležil poleg domačega župana g. Rajka Meserka tudi poslanec DZ g. Boris Doblekar.

 

Slovesnost se je po sv. maši nadaljevala pred mežnarijo, kjer  je sledil blagoslov vina Vinogradniškega društva Štuc, ter skupnega in prijetnega druženja.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi