Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Česen, Tinktura iz česna.

Česen naj bi zdravil 160 različnih bolezni, med njimi tudi 14 vrst raka. Prevladuje mnenje, da bi s pogostejšo uporabo česna v prehrani lahko preprečili milijone smrti na leto. Dokazano je, da je česen učinkovit pri zdravljenju najpogostejših vzrokov smrti, kot so infekcije, bolezni srca in ožilja ter rak.

Odprava UNESCA je v enem izmed samostanov v Tibetu našla recept najstarejšega homeopatskega sredstva za pomlajevanje. Česnova tinktura, po tibetanskem receptu 4-5000 let pred našim štetjem, učinkuje. Preverjeno! Zdravnik se je čudil, kako je “izginil” holesterol.

DELOVANJE:

Česnova tinktura čisti organizem mastnih in apnenčastih oblog, ohranja in izboljšuje prekrvavljenost, ožilje postane bolj elastično ter izboljšuje vid. Tudi pomlajuje organizem.

Študije dokazujejo, da ima česen močan učinek proti bakterijam, glivicam in virusom. Proti infekcijam ima pomembno vlogo tako v preventivi kot kurativi. Med najpogostejše infekcije v svetovnem merilu spadajo HIV-1, Herpes simplex tipa 1 in 2, kandida in H. Pylori.

Če bomo nasekljan ali strt česen pustili stati vsaj 5 minut preden ga začnemo kuhati, se bo iz njega začela sproščati aktivna in zdravilna učinkovina alicin. Ta se namreč sprosti le iz narezanega ali stisnjenega česna. Pri izdelavi Tinkture iz česna uporabljamo na drobno razrezan česen, ki ga po sedmih minutah prelijemo s sadjevcem.

Strokovnjaki menijo, da je za zdravega človeka, ki želi izkoristiti preventiven učinek česna za zdravje, dovolj, da poje od 1 do 2 stroka česna dnevno. Tistemu, ki je že zbolel npr. za boleznimi srca in ožilja, pa priporočajo uživanje do 10 strokov česna na dan.

Znanstveniki so dokazali vpliv česna na črevesne parazite, zato ga lahko uporabljamo  proti njim, ima pa tudi učinek detoksifikacije in čisti kri. Opazili so, da pri rudarjih, ki so uživali večje količine česna, ni prišlo do zastrupitve s svincem. Česen je zelo učinkovit pri slabokrvnosti, utrujenosti. Pomlajuje možgane in imunski sistem. Najnovejše japonske raziskave na živalih kažejo, da uživanje česna lahko obnavlja možganske in imunske funkcije pri starih podganah, torej tiste funkcije, ki slabijo s staranjem. Česen lahko celo pomaga preprečevati in zmanjševati Alzheimerjevo “senilnost”. Zavira tudi splošno propadanje telesa, ki ga pospešujejo napadi prostih radikalov na celice.

Zakaj bi vsak dan pojedli tri do deset strokov česna in se čudili, zakaj se vam ljudje ne približajo, se ob vaši bližini obračajo in se umikajo za korak? Enak učinek za zdravje boste dosegli ob uporabi do dvakrat dnevno po štirinajst kapljic Tinkture iz česna, Janeza Javorskega. Česen je pridelan na EKO kmetiji Pr Nejc.

 

V kolikor želite uporabiti kuro iz Tinkture iz česna, je le ta podana v nadaljevanju.

Po tritedenski terapiji s česnovo tinkturo prekinete za vsaj šest mesecev.

Kura s česnovo tinkturo.

Prvi dan : 2 kap. zajtrk, 2 kap. kosilo, 3 kap. večerja

Drugi dan : 4 kap., 5 kap., 6 kap.

Tretji dan : 7 kap., 8 kap., 9 kap.

Četrti dan : 10 kap., 11 kap., 12 kap.

Peti dan : 13 kap, 14 kap., 15 kap.

Šesti dan : 15 kap., 14 kap., 13 kap.

Sedmi dan: 12 kap, 11 kap., 10 kap.

Osmi dan : 9 kap., 8 kap., 7 kap.

Deveti dan : 6 kap., 5 kap., 4 kap.

Deseti dan : 3 kap., 2 kap., 1 kap.

Enajsti dan : 25 kap., 25 kap., 25 kap.

Nato kot 11 dan, jemljete do konca treh tednov..

 

Oglejte si tudi