Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Zaposlitvene priložnosti na kmetijah

"Zaposlitvene priložnosti na kmetijah" je projekt sodelovanja štirih Lokalnih akcijskih skupin: LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Suhe krajine, Temenice in Krke ter LAS Za mesto in vas, ki je bil uspešno prijavljen za sofinanciranje s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja.

Zaposlovanje težje zaposljivih oseb v kmetijski dejavnosti je nenehno v ospredju teoretičnih razprav in se v zadnjih letih intenzivira. Potrebe po odpiranju delovnih mest za osebe z manjšo delovno možnostjo se povečujejo, zlasti je ta problem pereč na podeželju. Osebe z manjšimi delovnimi sposobnostmi zaposlene v urbanem okolju, marsikdaj ne morejo izkoristiti potencialov, znanj in izkušenj, ki jih imajo. Zagotovitev kakovostnih in trajnih delovnih mest na podeželju je eden izmed ciljev projekta. S projektom želimo ustvariti pozitiven družbeni učinek in s tem prispevati k razvoju lokalne skupnosti, povečanju samooskrbe ter sorazmernemu razvoju podeželja z ustvarjanjem novih delovnih mest.

V okviru LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe smo v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo v novembru 2017 izvedli dve delavnici animacije in predstavitve projekta.

Kmetije, ki imajo interes, da bi zaposlovale težje zaposljive ali kmetije, ki bi želele zgolj spoznati prakso, ki so jo razvili na kmetiji Zadrgal z Zavodom Grunt, kjer že zaposlujejo težje zaposljive osebe, so vabljene k vključitvi v projekt »Zaposlitvene priložnosti na kmetijah«. Sodelovanje v projektu je brezplačno. Dodatne informacije dobite na spletni strani LAS - www.las-ppd.si, pri KGZS Zavod-LJ (janko.debeljak@lj.kgzs.si) ali pri RC Kočevje Ribnica d.o.o. (primoz.pahor@rc-kocevjeribnica.si; 01 620 84 70).

Oglejte si tudi