Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

20 let Univerze za tretje življenjsko obdobje v Trebnjem

Sodelovanje, izobraževanje, povezovanje in izmenjava izkušenj so temelji vitalnosti in zdravega pogleda na življenje, manj obremenjenega zdravstva in sociale tudi v obdobju po upokojitvi. Trebanjska Univerza za tretje življenjsko obdobje pri tem odločilno vlogo igra že dve desetletji.


»Univerza je bila logična nadgradnja osrednje dejavnosti CIK-a, to je izobraževanje starejših. Na izzive sodobnega časa pa odgovarjamo še s Centrom medgeneracijskega učenja in Večgeneracijskim centrom Marela. Že dve leti v sklopu projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc omogočamo izobraževanje starejšim zaposlenim,« poudarja direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič.

20 let, povprečno več kot 24 delavnic in več kot 15 krožkov letno, zadnja leta privablja več kot 250 "študentov" na Univerzo za tretje življenjsko obdobje v Trebnjem, kjer se izobražujejo, obnavljajo in nadgrajujejo znanje ter usvajajo nova.

UTŽO Trebnje je bila ustanovljena 7. marca 1998, 20-letnico delovanja pa je obeležila 10. aprila. Na prireditvi v Kulturnem domu Trebnje so predstavili pestro dogajanje, širok nabor krožkov in delavnic ter številne možnosti osebnega razvoja, ki jih ponuja UTŽO Trebnje.

Petra Krnc Laznik

Oglejte si tudi