Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Leto kulture Temeniške in Mirnske doline 2017: Gledališka predstava za otroke Anica in grozovitež


V okviru projekta Leto kulture Temeniške in Mirnske doline 2017, ki so ga župani vseh štirih občin te doline razglasili v začetku tega leta ob okroglem jubileju, 50. obletnici mednarodnega tabora likovnih samorastnikov Trebnje, se od septembra, ko smo  gostili mlado operno divo, Jerico Steklasa z Vrhovega pri Šentlovrencu, nadaljujejo dogodki pod tem sloganom.

V soboto, 21. oktobra 2017, ob 16. uri smo v Kulturnem domu Trebnje gostili predstavo  Anica in grozovitež, avtorice Dese Muck, ki živi in ustvarja v Občini Mokronog-Trebelno. Predstava, ki sta jo po uvodnem nagovoru avtorice Dese Muck odigrali mladi igralki  Eva Stražar in Lea Cok, je privabila in napolnila dvorano. Igralki sta pričarali čarobno vzdušje zgodbe, prežete s prepiri, tesnobo in sestrsko ljubeznijo, ki ju doživita 8 letna Anica in njena 12 letna sestra Mojca, ko prvič ostaneta zvečer sami doma … .

Predstavo je omogočila Občina Trebnje in polna dvorana je dokaz, da so obiskovalci vabilo in ponudbo pozitivno sprejeli.


V sklopu dogodkov v Letu kulture 2017 bomo v soorganizaciji Glasbene šole Trebnje, CIK Trebnje in JSKD OI Trebnje v soboto, 4. novembra 2017, ob 19. uri v avli CIK Trebnje gostili domače glasbenike, Družinski kvartet Strmole iz Trebnjega.

Vstop na dogodek bo prost vstopnine, kot vsi dogodki v sklopu Leta kulture 2017.

Oglejte si tudi