Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

RAZGLASITEV REZULTATOV IN PODELITEV NAGRAD 3. SLIKARSKI EX-TEMPORE MOKRONOG-TREBELNO

3. slikarski ex-tempore Mokronog-Trebelno, ki ga organizirajo JSKD OI Trebnje, ZKD Trebnje, Turistično društvo Mokronog in Občina Mokronog-Trebelno se je odvijal 2. junija na Trebelnem. Vabilu se je odzvalo 18 ljubiteljskih umetnikov iz različnih krajev, od Ljubljane pa do Sevnice.

Vzdušje je bilo zelo ustvarjalno tako da so vsi umetniki oddali po eno delo, strokovna žirija pa je bila enotna, da kakovost oddanih del iz leta v leto narašča.

Razglasitev prejemnikov plaket in nagrad je bila v sklopu dogajanja ob Kresni noči, v petek 23. junija 2017.

Strokovna žirija v sestavi Ana Cajnko, predsednica žirije ter Mitja Berce in Nika Vrešnik, člana žirije

je izbrala tri najboljša dela ex-tempora in jim podelila tri plakete in nagrado (bon v vrednosti 150 EUR) ter posebno pohvalo.

Avtorica Irena ARTAČ (Novo mesto), je prejela PLAKETO ZLATI KRESNIČEK  in NAGRADO ZA NAJBOLJŠE DELO za delo z naslovom  PŠENIČNO POLJE. Delo ostane v lasti občine Mokronog Trebelno

Avtorica Pavla ČERNIGOJ (Sevnica), je prejela PLAKETO SREBRNI KRESNIČEK za delo z naslovom PATINA MOKRONOGA.

Avtorica Metoda TURK (Šmarješke Toplice) je prejela PLAKETO BRONASTI KRESNIČEK za delo STARA HIŠA V ČUŽNJI VASI.

 

Posebno pohvalo po mnenju strokovne žirije je za svoje likovno delo prejel lanskoletni prejemnik prve nagrade ex- tempora BRANE PRAZNIK, mentor Društva likovnikov Trebnje, katerega delo bi nedvomno prišlo v ožji izbor za nagrade letošnjega ex- tempora.  Žirija se je odločila, da imenovanemu ne podeli nagrade, čeprav si jo njegovo delo nedvomno zasluži, ker želi spodbuditi k ustvarjanju kvalitetnih likovnih del tudi druge udeležence ex tempora.

Vsi sodelujoči na ex-temporu so prejeli Priznanje Kresniček za sodelovanje.

Zbrane je poleg vodje in pobudnice ex-tempora Ane Cajnko nagovoril še župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, ki je poudaril pomen umetniškega izražanja in tovrstnih kulturnih dogodkov za kraj. Predsednik Društva likovnikov Trebnje Brane Praznik je poskrbel za še eno presenečenje. Svoje delo, akvarel z naslovom Dolenje Laknice, je namreč podaril Občini Mokronog-Trebelno.

V kulturnem programu sta sodelovala harmonikarja Dejan Kotnik iz Jezera pri Trebnjem in Nejc Peterle s Cerovca pri Trebelnem, učenca Tomaža Primca, sodelujočim pa se je v imenu organizatorjev zahvalila koordinatorka JSKD OI Trebnje Mojca Femec.

JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi