Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Najstarejši krajanka Velikega Gabra, gospa Justi Golob, v petek praznovala častitljivi 100. rojstni dan

V petek, 28. oktobra je nazdravljala 100 rojstnemu dnevu Justi Golob.
Obiskali smo jo v varovanem stanovanju, kjer živi že osmo leto. Sprejela nas je kot vedno. Z iskrenim nasmehom, dobro voljo in svojo toplino. Ob okroglem jubileju so bila voščila izrečene le z željo, da bi se počutila kar najbolje, da bi se še naprej tako iskreno veselila vsakega dne in da bi ji kar najbolje služilo zdravje.

Skromna, kot je, nikoli ne tarna in zadovoljno sprejema življenje, čeprav ne gre vedno vse po načrtih. V življenju ji ni bilo lahko, a veseli se vsakega dne posebej. Redno prebere časopise, posluša radio in spremlja televizijske programe, pa tudi v stanovanju si vse postori sama. »Dobra volja, skromnost in srčnost naj vodijo ljudi«, je povedala.

Ob njenem visokem jubileju smo jo presenetili z obiskom. Župan Alojzij Kastelic, predsednik KS Veliki Gaber Borut Sever, predstavnici društva upokojencev, KORKA  in folkloristi Večerna zarja iz Velikega Gabra. Šopki, darila, stiski rok in voščila so bila le del tistega, kar se za takšno priložnost spodobi. Toplina skupaj preživetih trenutkov, pa je zapisana v srcu vsakega posebej.

 

Vse najboljše draga naša Justi in naj vas spremlja zdravje!

 

Tekst in foto:

Mojca Smolič

Oglejte si tudi