Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Novinarska konferenca v Trebnjem - Podpis pogodbe za izvedbo investicij »REKONSTRUKCIJA LOKALNE CESTE TREBNJE - RAČJE SELO - II. FAZA« in UREDITEV KROŽNEGA KRIŽIŠČA V STAREM TRGU PRI KMETIJSKI ZADRUGI TREBNJE

Danes je na Občini Trebnje potekala novinarska konferenca, na kateri se je podpisala pogodba za izvedbo investicij »REKONSTRUKCIJA LOKALNE CESTE TREBNJE - RAČJE SELO - II. FAZA« in UREDITEV KROŽNEGA KRIŽIŠČA V STAREM TRGU PRI KMETIJSKI ZADRUGI TREBNJE.

Občina Trebnje namerava z realizacijo investicije rekonstrukcije lokalne ceste LC 425001 (Trebnje-Račje selo) – II. faza dokončati rekonstrukcijo navedene lokalne ceste. Le-ta se je pričela v letu 2016. Osnovna projektna dokumentacija je bila dopolnjena s pločnikom izven naselja zaradi vzpostavitve varne peš povezave med naselji Trebnje in Račje selo. Uredilo se bo tudi nevarno križišče lokalnih cest v naselju Račje selo.

Občina Trebnje je za naveden poseg izvedla postopek javnega naročila, v katerem je bil kot najugodnejši ponudnik izbran izvajalec - podjetje Komunalne gradnje d.o.o. iz Grosuplja. Vrednost investicije znaša 235.067,12 EUR brez DDV oziroma 286.781,88 EUR z DDV.

Z izvedbo investicije se bo tako rekonstruirala lokalna cesta v dolžini 661 m in širini 6 m in zgradil pločnik v dolžini 627 m in širini 1,5 m z javno razsvetljavo. Navedeni posegi bodo tako izboljšali prevoznost obravnavanega odseka ceste, povezanost med naselji, prometno varnost, infrastrukturno urejenost občine in ne nazadnje splošne pogoje bivanja za tamkajšnje prebivalce.

 

 

Občina Trebnje namerava skupaj s Kmetijsko zadrugo Trebnje urediti krožno križišče v Starem trgu pri KZ Trebnje. V skladu s sporazumom o sofinanciranju za navedeni projekt, Občina Trebnje financira ureditev krožišča z rekonstrukcijo obstoječe komunalne in energetske infrastrukture, KZ Trebnje pa financira ureditev parkirišča pred trgovino ter izvedbo novega uvoza.

Namen investicije je umiritev motornega prometa na tem območju in s tem povečanje prometne varnosti, predvsem za šibkejše udeležence v prometu, pešce ter s tem izboljšati splošno urejenost mesta Trebnje.

Tudi za navedeni poseg je Občina Trebnje izvedla postopek javnega naročila, v katerem je bil kot najugodnejši ponudnik prav tako izbran izvajalec Komunalne gradnje d.o.o.

Vrednost investicije znaša 310.403,67 EUR brez DDV oziroma 378.692,48 EUR z DDV.

Tekom investicije se bo izvedla denivelacija krožnega križišča (dvignjena ploščad krožnega križišča) z ureditvijo klančin na vseh priključnih krakih, tlakovale površine za pešce, postavila cestna razsvetljava in preuredilo (razširilo) obstoječe parkirišče.

 

Rok izvedbe del za oba projekta je 31. 8. 2018.

 

Oglejte si tudi