Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

REGIJSKO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI

Na letošnje male maše dan je v občini Šentrupert potekalo Tekmovanje v orientaciji Gasilske regije Dolenjska (GRD), v organizaciji Mladinske komisije GRD in gostiteljev PGD Šentrupert.

Kljub razmočenemu terenu, ki ga je v noči iz petka na soboto dodobra namočil močan dež, se je naredil lep dan, da je tekmovanje potekalo brez večjih težav.

Tekmovanja se je udeležilo 44 ekip iz  gasilskih društev Gasilskih zvez: Novo mesto, Šentjernej in Trebnje. Vse ekipe so uspešno opravile vse tekmovalne naloge, sodniške komisije pa prav tako uspešno opravile ocenjevanje, ki je bilo podlaga za delo obračunske komisije, ki je pripravila zbir rezultatov, ki so jih razglasili na zaključku regijskega tekmovanja pri gasilskem domu v Šentrupertu.

Ekipe so tekmovale v šestih kategorijah.

Pri pionirjih so prva tri mesta zasedle ekipe PGD Občine, Mirna Peč 1 in Maharovec, pri pionirkah pa Šentjernejske pionirke, Mina Peč 2 in Grmovlje 1.

V kategoriji mladincev so pokale in medalje za osvojena prvi tri mesta prejele ekipe PGD Šentrupert 4, Trebnje in Šmihel NM 2, pri mladinkah pa je bilo veselje ob pokalih in medaljah v ekipah PGD Trebelno, Štatenberk in Dvor

Tekmovali sto tudi gasilci pripravniki, kjer so se na prvi tri mesta uvrstile ekipe iz PGD Dobrnič 1, Občine in Ševnica, pri gasilkah pripravnicah pa ekipe iz PGD Grmovlje 4, Občine in Grmovlje 5.

Na Državno tekmovanje v orientaciji 2018, ki bo potekala v soboto, 15. septembra 2018, v Moravčah, bodo odšle ekipe, ki so zasedle 1. in 2. mesto v posamezni kategoriji.

Vsem ekipam in njihovim mentorjem na regijskem tekmovanju velja velika pohvala in zahvala za vloženi trud, priprave in nastop na tekmovanju. Tudi organizatorjem in gostitelju za velik tekmovalni zalogaj in odlično izpeljan regijski tekmovalni dogodek. 

 

                                                                                                                                             GZ Trebnje

Oglejte si tudi